XS
SM
MD
LG

Zanonćelo slavio u Vlasenici i obukao žutu majicu

Pobjednik druge etape biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“ je biciklista Bardijanija Enriko Zanonćelo koji je ovim trijumfom obezbijedio i vođstvo u generalnom plasmanu.

Činilo se da će na etapi koja je vožena od Bijeljine do Vlasenice slaviti Slovenac Jaka Primožič koji je na ulasku posljednji krug imao veliku prednost, ali ga je grupa stigla, a Italijan imao najviše snage na kraju iscrpljujuće etape duge 145 kilometara.

- Vrlo sam srećan zbog pobjede na ovako jakoj trci. Bilo je vrlo teško, mala grupa se izdvojila, a ja sam uspio da pobijedim. Sutra je dan za sprintere, radićemo zajedno i nadam se da ćemo sačuvati moju majicu - rekao je Zanonćelo.

Drugo mjesto u današnjoj etapi osvojio je Eduard Mihael Grosu iz ekipe Masovše, dok je treći na cilj stigao Viktr Potočki, član ekipe Ljubljana.

Fenomenalnu atmoferu i ove godine napravili su Vlaseničani, a svakako treba pohvaliti i Zvorničane i mještane Šekovića koji su u velikom broju izašli da pozdrave karavan biciklista koji su stigli iz 30 zemalja svijeta.

- Ponovo smo dočekali sjane bicikliste, a ova trka je pokazala da nema granica. Veliko hvala gospodinu Vladimiru Kuvalji i njegovom timu koji sa ovom trkom šalje izuzetno lijepu i važnu poruku, koja glasi da su Republika Srpska i Srbija jedno. Mi smo se potrdili da pokažemo da je Vlasenica mali grad velikog srca. Bez sumnje ovo je sjajno organizovana trka - naglasio je načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević.

Direktor Biciklistikog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja naglasio je da je Vlasenica još jednom napravila fantastičan posao.

- Ova opština zaslužuje da organizuje mnogo veće događaje i u drugim sportovima, a ja sam siguran da će ponovo dobiti status najboljeg domaćina. Vjerujte da sam ponosan što postoji jedna opština kao što je Vlasenica – naglasio je Kuvalja.

Sutra je na programu treća etapa koja se vozi od Doboja do Prijedora preko autoputa „9. januar“. Start je u 12 časova.