XS
SM
MD
LG

Lajović: Rubljov je sjajan, uživaću u finalu

Dušan Lajović

Dušan Lajović dočekan je aplauzima na konferenciji nakon meča protiv Miomira Kecmanovića i plasmana u finale turnira Srpska open.

 

 

Lajović iskreno priznaje da je bio u teškom momentu tokom drugog seta kada je Miomir servirao za meč.

-I ja sam to mislio da me ima. Bio sam na konopcima ali u ti trenucima on me vratio na meč. Osjećao sam se emocionalno i fizički iscrpljen ali sam rekao da želim da se borim do kraja . Da pružim maksimum i za to sam nagrađen. U trećem setu sam osjećao da kontrolišem meč. Bili smo iscrpljeni, bila je sjajna borba . Osjećao sam da dobro igramo i jedan i drugi. Bilo je dobro, nadam se da ću se oporaviti do finala. Znao sam da će biti puno neiznuđenih grešaka. Osjetio se umor nakon meča protiv Novaka. Zatom je priprema bila drugačija. Pokušao sam da se oporavim i mentalno i fizički - rekao je Lajović.

Lajovića u finalu očekuje duel protiv Andreja Rubljova sa kojim je trenirao zajedno i prijatelji su i van terena

-Treniramo šest, sedam godina u istom mjestu tako da smo prijatelji i van terena. Rubljov je sjajan i veoma zabavan prijatelj. Ipak nekad mu fore ne prođu dobro, posebno kad ruske pokuša da objasni na engleskom - istakao je Dušan.

Tokom polufinalnog meča protiv Kecmanovića imali su veoma dugu razmjenu . Nakon 30 udaraca Lajović je poslao skraćenu loptu u mrežu a zatim su imali i značajan pogled.

-Bilo bi dobro da je prešla. Nekako smo se osjećali opušteno imali smo prijatnu atmosferu bilo je uživanje igrati. Da je ta skraćena lopta prešla bilo bi sjajno - poručio je Dušan.

Srpski teniser je u dosadašnjem dijelu turnira eliminisao srpske tenisere ali ističe da nije bilo "prepucavanja"

-Nije bilo šale. Da je Hamad dobio bila bi četvorica, što je sjajno. Kad imaš puno naših može da se desi.

On je istakao da je za njega najbitnije da je posložio prioritete.

-Mentalno zdravlje mi je najbitnije. Nekako sam postavio prioritete i iako mi tenis najbitnija stvar u život, zamijenio sam tezu i postavio mentalno zdravlje kao prioritet.

Na kraju turnira Lajović je prošetao svog psa Rija na terenu.

-On nema predstavu otkud uopšte na terenu a ni ja nisam znao da će ga izvesti. Ne provodim puno vremena sa njim, ima 13 kilograma a dozvoljena kilaća je osam. Obožavam da provodim vrijeme sa njim, koristim svaku priliku jer me to opušta - poručio je Lajović.