XS
SM
MD
LG

Kad tenise ode u drugi plan

Na Srpska openu nisam bio. Nisam se ni akreditovao. Zbog porodičnih obaveza sam stigao u Banja Luku, 21. aprila, prošao pored zaista lijepog teniskog kompleksa. Moćno je izgledao u noćnim satima.

Nisam čak ni gledao meč Novaka i Ducija Lajovića. Rezultate me nije iznenadio. Previše je tih dana bilo gužve oko Novaka.

Siguran sam da nije bio u onom ritmu potrebnom za igranje turnira. Vjerujem da mu dnevni raspored nije bio ni blizu onom kada igra Rim, Pariz, Sinsinati…

Bio je Nole preokupiran raznim prijemima, promocijama…Od posvećenosti ozbiljnom tenisu nije bilo ni traga…

Tome je vjerovatno i sam kriv. Nije se možda mogao izboriti za mir i posvećenost trening između mečeva. Sve to je uzelo danak i stigao je poraz.

Neće Srpska open imati završetak kakav su mnogi priželjkivali i očekivali. Ne zbog Novaka, već zbog sebe. Mislili su da će se u nedjelju popodne lijepo namjestiti na tribine i izigravati strašne ljubitelje tenisa. To se naročiti odnose na ove političke trabante…

Njima je bilo važno da su na tribinama, da selfije ’’lansiraju’’ na društvene mreže. Nije isto poslati selfi sa meča Novaka Đokovića ili Andreja Rubljova. Nema Rubljov tu specifičnu težinu kakvu ima Nole, za našu ’’političku elitu’’.

Nole im je oduzeo ko zna koliko objava na društvenim mrežama.

Iskreno žao mi je što Novak nije stigao u finale, ali je sam kriv. Siguran sam da on to dobro zna i da više nikada neće dozvoliti, pa čak i na egzbicionim mečevima, da se sve oko njega pretvori u nešto što njemu nije ni potrebno, a ni poželjno.

Nadam se da će već na prvom narednom turniru Novak pokazati svu snagu i moć i nastaviti da vlada tenisom.

Siguran sam da će već večeras odahnuti i mnogi Banjalučani, ako ni zbog čega onda zbog činjenice da će im se otvoriti sve saobraćajnice u gradu.

U subotu sam u nekoliko navrata morao voziti oko teniskog centra i nije mi iskreno bilo jasno zašto je saobraćaj zatvoren, a nije se ništa dešavalo na terenima. Neobjašnjivo i apsolutno nepotrebno obustavljanje saobraćaja.

Turnir se danas završava, vidjećemo ko će pobijediti. Rubljov ili Duci Lajović. Volio bih naravno da na postolju bude Lajović.

Možda oni koji budu na tribinama (a biće trabanti sigurno) kada budu objavljivali fotografije budu i znali sa kim su se slikali.

Proteklih dana su ’’brljali’’ sa prezimenima tenisera sa kojima su se fotografisali…

Krajinović ili Kecmanović? A možda to njima nije ni važno. Važno je da su bili viđeni!

Oni, ne teniseri!