XS
SM
MD
LG
01.05.2023 Administrator DC

Održana Memorijalna trka Tijana Gligić Kosić

Treći Međunarodni atletski miting „Trofej Banjaluka“ ujedno i Memorijal Tijana Gligić Kosić, održan je danas na Gradskom stadionu u Banjaluci.
Na mitingu, koji je organizovan u čast Tijane Gligić Kosić, nekadašnje atletičarke banjalučkog Borca, Crvene zvezde, reprezentativke Jugoslavije i BiH, nastupilo je 100-ak takmičara iz regiona. U memorijalnoj trci, na 400 metara prepone, pobijedila je Glorija Kureš, iz banjalučkog Borca.

Zanimiljvo je bilo i u trci na 100 metara, gdje je pobijedila Milica Pelemiš, u vremenu 11 sekundi 96 stotinki. Ateltičarka iz Zvornika, koja trči za novosadsku Vojvodinu, ostvarila je i najvrijedniji rezultat na takmičenju.

U trci na 800 metara, slavio je Jovan Rosić, iz banjalučkog Borca, ispred Uroša Mašića iz Srbije. Izdvajamo i trijumf Luke Ivičićana 400 m prepone i Borislava Dragoljevića na 400 metara.

Miting se nalazi u kalendaru Evropske atletske federacije. Promoteri su bili Goran Obradović, trener Ivane Španović, najtrofejniji atletski stručnjak u Srbiji i Darko Radomirović, višestruki šampin Balkana na 1.500 metara, učesnik najvećih svjetskih takmičenja.

Organizatori poručuju da će Međunarodni atletski miting u Banjaluci postati tradicionalan, te da će već naredne godine pokušati da okupe još više ateltičara iz regione, ali i Evrope.