XS
SM
MD
LG
10.05.2023 369portal.rs

Danas dodijeljeno ukupno 130 pari skija i kaciga (video)

U okviru akcija “Hiljadu kaciga za našu djecu” i “Hiljadu skija za našu djecu” na Jahorini je podijeljeno 120 kaciga i 33 pari skija djeci od 6 do 18 godina.

Primarni cilj akcije je da se djeca vrate prirodi i da steknu zdravu naviku, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić

“Sve manje se skija zbog mobilnih telefona, gledanja TV, a Olimpijski centar želi da djeca zavole planinu, nauče skijati i da očakšaju roditeljima troškove”- izjavio je Ljevnaić danas na Jahorini.

Kaciga je sama po sebi sastavni dio skijaške opreme i obavezna za djecu, prije svega, radi njihove bezbjednosti. Statistika je pokazala da skijaši koji nose kacige su bezbjedniji od povrede glave za 100 odsto.

Želja rukovodstva OC ” Jahorina ” je da djeca uživaju u ljepoti ovoga sporta i zdravom planinskom vazduhu bez bojazni da će se povrijediti, rečeno je danas na Olimpijskoj ljepotici.

Ljevnaić kaže da je ova zimska sezona bila uspješna iako je počela u januaru.

“Zahvaljujući sistemu za vještačko osnježavanje dobro je odrađena sezona pa smo imali 130 dana skijanja, 315.000 skijaša i 150.000 neskijaša”, istakao je Ljevnaić.

 

Jahorina je prije šest godina imali 30.000 skijaša, a danas je dokaz da Jahorina ide uzlaznom putanjom sa povećanim brojem skijaša i posjetilaca, Jahorina je  najveći turistički biser u Republici Srpskoj i kao takva se pozicionirala i na svijetske turističke i skijaške mape među top destinacijama.

Ostali fotosi: