XS
SM
MD
LG

Nakić bodrio rukometaše Dervente: Pamti i danas okršaj sa mostarskim Veležom

Nakon tri decenije čuveni golman Rukometnog kluba Derventa Nedžad Nakić ispratio je sa tribina Sportskog centra u Derventi jednu utakmicu svog matičnog tima, i to Prve lige Republike Srpske između Dervente i Bijeljine.

Nakić, koji je prvi prvenstveni nastup za seniorsku ekipu Dervente upisao davne 7. septembra 1975. godine protiv ekipe Bagata iz Zadra na stadionu Malih sportova (Partizanovo) u Derventi, kaže da svoj klub i grad nije zaboravio.

– Srce mi je zaigralo. Slučajno sam saznao da je utakmica, a sve zahvaljujući malom Kneževiću (Nenadu) koji mi je to rekao. Lijepo je ponovo biti ovdje, kaže šezdesetšestogodišnji Nakić.

Za svoj klub odigrao je 243 prvenstvene utakmice i nalazi se na sedmom mjestu vječne liste po broju odigranih utakmica.

– Sedamnaest godina sam imao kada sam počeo braniti. Sjećam se kao sad svoje prve utakmice. Gostovali smo kod Sloge u Doboju koju je trenirao Josip Glavaš i pobijedili smo ih rezultatom 24:19, a ja sam odbranio šest sedmeraca, prisjeća se Nakić, te dodaje da su zaštitni znak Dervente bili golmani.

– Dragan Nožica, zatim čuveni Abas Arslanagić, Boris Kostić, Ekrem Jaganjac, Nihad Bandić, Duško Bošković, a sa mnom je u tandemu bio oko 15 godina Haris Elezović, priča golman koji je u svojoj karijeri postigao i dva gola.

Pamti Nakić i danas čuvenu utakmicu protiv mostarskog Veleža u maju 1985. godine, kada se Derventa borila za šampionsku titulu Republičko-pokrajinske lige BiH i Vojvodine i plasman u viši rang – Drugu saveznu ligu Jugoslavije, ali je pred domaćom publikom poklekla i poražena 23:30.

– Bila je to jedna od najtežih, ali i najvažnijih utakmica. Svašta se pričalo nakon te utakmice, ali šta je tu je. Znam da sam se ja borio i tu utakmicu, kao i svaku ranije za svoj klub, kaže Nakić.

Inače nakon ove utakmice, na kojoj se na tribinama Sportskog centra tražilo mjesto više Derventa je suspendovala svoja tri igrača Čečavca, Elezovića i Pipića, koji je donedavno bio i najbolji strijelac ekipe na prevenstvenim utakmica, ali ga je prestigao Goran Zemunović koji je postigao 1308 golova.

Nažalost, ratna dešavanja Nakića su odvela iz njegovog grada u London, gdje i danas živi.