XS
SM
MD
LG

Nediću turnir u Prijedoru

Andrej Nedić, sa sakupljačima loptica

Andrej Nedić, član TK Doboj osvojio je svoj prvi profesionalni turnir pošto je danas u finalu ITF Fjučersa u Prijedoru pobijedio Ukrajinca Vječeslava Bjeljinskog sa 2:1 (6:4, 2:6, 6:1). Za ovu pobjedu Andrej je osvojio 15 ATP bodova.

-Odigrao sam odličan meč, u kojem je istina, bilo i oscilacija. Na početku sam bio siguran i imao kontrolu taklo da sam dobio prvi set. U drugom sam pao I psihički I fizički ali sam ipak uspeo da se pred treći, odlučujući, restartujem. Ušao sam mirno, igrao pametno i došao do ove velike pobjede. Protivnik je bio sjajan, on je odličan igrač i moj dobar prijatelj, znao sam da moram odigrati iznad svojih mogućnosti da ga pobijedim rekao je Nedić koji će od sutra imati 21 bod na ATP listi.

-Ovo će mi donijeti napredak, biću oko 900. mjesta što je bio moj prvi cilj u ovoj sezoni. Želim da igram što manje kvalifikacija jer me one dosta potroše. Sada ću na mnogim turnirima igrati u glavnom kosturu I nadam se da će mi to donijeti mnogo novih bodova – rekao je Nedić. 

Andrej je u Prijedoru u Glavni kostur došao kroz kvalifikacije, a onda je odigrao sjajne mečeve.

U subodu je sjajnom igrom u četvrtfinalu protiv Češkog igrača Petr Brunclika 759 igraca svijeta i pobjedom rezultatom 2:1 (6:1, 1:6, 10:4), a postom je istog dana dva sata kasnije, fantastičnom partijom u polufinalnom meču bio bolji od Stefana popovića inače 651.igrača na ATP listi, nestvarnim rezultatom 2:0 (6:0, 6:1)