XS
SM
MD
LG

Džudisti Randorija ostavili dobar utisak na Evropskom kupu: Pljevaljčiću izmakla medalja

Nikola Pljevaljčić umalo osvojio bronzu/ EJU

Džudo klub Randori imao je šest takmičara na ovog vikenda održanom "Istočno Sarajevo open" u SPC "Peki" na Palama.

Iako uglavnom mlađi od ostatka konkurencije talentovani džudisti Randorija su se pokazali u odličnom svjetlu i petorica su ostvarili barem pobjedu. 

Najdalje je otišao najiskusniji od njih, Nikola Pljevaljčić koji se poslije gotovo dvije godine vratio na tatami i umalo uzeo medalju. U kategoriji do 100 kilograma Pljevaljčić je počistio sa tatamija Italijana Kerina Pernu i Srbina Zorana Milenovića u prva dva napada borbi. Potom je naletio u polufinalu na Falka Petersilku iz Njemačke, kasnijeg osvajača zlata, od kojeg gubi, da bi u borbi za bronzu izgubio od Azerbejdžanca Arslana Mirzajeva u kojem je i oštećen od sudija jer su mu ippon sudili kao wazzari i kasnije Mirzajev uspjeva njega da baci i osvoji bronzu.

U kategoriji do 73 kilograma Randori je imao trojicu boraca. Vuk Divljan je ostvario tri pobjede i dva poraza. Prvo je savladao Davora Obrvana iz Hrvatske, a onda i Maurisa Pihela iz Njemačke. U trećem kolu ga zaustavlaj Emil Notebart iz Francuske i šalje u repesaž. Tamo dobija Aleksisa Bataljona iz Švajcarske, a onda gubi od Filipa Jovanovića iz Srbije, kasnijeg osvajača bronze.

Uroš Mačar je u prvom kolu savladao Dejana Volaša iz Srbije, da bi u drugom kolu odmah naletio na kasnijeg prvaka Ibrahima Alijeva iz Azerbejdžana kojem je pružio dobar otpor, ali je Azerbejdžanac mnogo stariji i iskusniji od Mačara u ovom trenutku. U repasažu imao je za protivnika Toma Viciga iz Švajcarske od kojeg je izgubio.

Darko Topalović je u prvom kolu savladao Nijemca Maurisa Enkitija, da bi ga u drugom kolu zaustavio Gaspard Fišer iz Švajcarske. 

U kategoriji do 81 kilograma Petar Škrba je poražen u prvom kolu od Čeha Aleksandra Sojke. Lazar Ždrale je savladao reprezentativca Srbije Andreja Pirola del Rosa, dok je u drugom kolu naletio na srebrnog Koena van Vindena. U repesažu dobija za protivnika Mikulasa Meška iz Češke od kojeg gubi, a Čeh dobija još tri borbe poslije toga i osvaja bronzu.