XS
SM
MD
LG

Pehar za Nikolu Golijanina

Teniser iz Istočnog Sarajeva i član Tennis team Winner Nikola Golijanin osvojio je bronzanu medalju na ovog vikenda održanom prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu gdje su učestvovali najbolji teniseri iz Bosne i Hercegovine.

To je još jedan u nizu odličnih rezultata za ovog perspektivnog tenisera, koji već na početku godine bilježi fantastične rezultate. Podsjećamo, Nikola je na prvenstvu Republike Srpske u Banjaluci u aprilu osvojio bronzu, a prije toga je igrao finale otvorenog prvenstva Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu.

Uspjesi su još veći ako se uzme u obzir da je ovo Nikoli tek ulazna godina tenisera do 12 godina i da se takmiči uglavnom sa starijima od sebe.

Nikola sada nastavlja sa pripremama za turnir Dub Bowl, nezvanično prvenstvo svijeta, gdje će pokušati u konkurenciji najboljih juniora svijeta da napravi što bolji rezultat.

Trener Saša Vuković, koji sa Nikolom radi od početka karijere, prezadovoljan je radom, trudom i na kraju postignutim rezultatima mladog tenisera. Ističe da Nikola svojim uspjesima na teniskom terenu, ali i svojim ponašanjem, vaspitanjem i kulturom  na najljepši način predstavlja sebe, svoj klub i grad iz kojeg dolazi.