XS
SM
MD
LG

Mostarci se oglasili saopštenjem: Ovo je bacilo mrlju na naš višegodišnji rad i trud

FC Mostar SG oglasio se danas saopštenjem u vezi sa dešavanjima na sinoćnjoj utakmici USRC "Midhat Hujdur".

Na tri minute do kraja došlo je do incidenta na tribinama, a FC Mostar SG je izdao saopštenje koje prenosimo u cijelosti:

- FC Mostar SG ‘Staklorad’ već godinama važi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, imamo korektne odnose i na kraju svake utakmice u dvorani “Midhat Hujdur - Hujka” gosti nam čestitaju na gostoprimstvu.

Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od strane UEFA-e, krovne kuće fudbala, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira, Lige šampiona.

Nažalost, sinoć se desilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud.

Svi smo negativno iznenađeni sa ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno sa ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika!

U toj nekoj gužvi i tuči svi su nekako dobili udarce, navijači na tribinama, gostujući navijači... Grupa koja je upala napravila je haos, djeca su popadala sa tribina, povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine.

Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno.

Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinioci budu procesuirani.

Ovakvim dešavanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskreno izvinjenje našim gostima i svima koji su povrijeđeni,

Uprava kluba FC Mostar SG ‘Staklorad’, stoji u saopštenju FC Mostar SG.