XS
SM
MD
LG

Ružičić: Psihološka prednost na našoj strani

Futsaleri bijeljinskog Radnika će u trećoj utakmici finala Premijer lige Bosne i Hercegovine ponovo biti domaćini i pokušaće prekinuti prokletstvo domaćeg terena koje prati Radnika i Mostar SG u ovoj sezoni. U sve četiri do sada odigrane utakmice slavili su gosti, po jednom u ligi, pa onda i još po jednom u finalnoj seriji, te je tako rezultat trenutno 1:1.

Radnik je izgledao fantastično u Mostaru u srijedu i potpuno zasluženo su ostvarili pobjedu 4:1, a strijelac jednog od četiri gola bio je i golman Danijel Ružičić.

- Nakon nesrečnog poraza u prvoj utakmici, gdje smo poslije kaznenih udaraca izgubili od Mostara, ekipa je u drugu utakmicu ušla još motivisanija, da pokaže futsal javnosti u Bosni i Hercegovini da nismo slučajno u finalu. Ključ druge utakmice je bila izvrsna odbrana, gdje Mostarcima nismo davali priliku da postignu jeftine golove. Mi smo svoje šanse iskoristili, te smo nakon prvog poluvremena imali prednost od tri gola. U nastavku naša odbrana je opet bila na visokom nivou, te smo u tom ritmu i priveli utakmicu kraju, rekao nam je Danijel Ružičić. 

Nažalost, utakmicu u Mostaru obilježile su i nemile scene, te napad grupe mladića "izvana", koja nema veze sa domaćim klubom na predstavnike i navijače Radnika.  Sve to bacilo je sjenu na samu utakmicu.

- Veliki huliganski ispad koji se desio pred kraj utakmice je bacio veliku mrlju na drugi meč. Iako smo odigrali jednu izvrsnu utakmicu, te prednost domaćeg terena vratili na našu stranu, svi pričaku samo o napadu, a rezultat utakmice dođe kao neki sporedni događaj.

Treća utakmica u seriji donosi "meč loptu" jednoj od ekipa.

- Nakon pobjede u srijedu mi imamo psiholišku prednost. Moji saigrači i ja ćemo se potruditi da pobijedimo i dođemo korak bliže tituli prvaka BiH. Mislim da će ključ utakmice opet biti u dobroj odbrani, te ako u tom segmentu ponovimo igru iz Mostara, trijumf naše ekipe neće izostati.

Treća utakmica finala između Radnika i Mostar SG igra se u subotu od 20.30 u Bijeljini.