XS
SM
MD
LG

KORAK DO SNA! Radnik sačuvao domaći teren u trećoj utakmici

Futsaleri Radnika savladali su Mostar SG u trećoj utakmici finala Premijer lige BiH u futsalu sa 6:5 i tako sada vode 2:1 u seriji i za titulu prvaka im je neophodna još samo jedna pobjeda.

Kakva je ovo utakmica u Bijeljini, Mostar SG je vodio 5:2 pred kraj prvog poluvremena, ali više nisu uspjeli postići gol i Radnik, koji je večeras bio bez najboljeg strijelca Mirka Marinkovića zbog crvenog kartona u prošlom meču dolazi do pobjede 6:5.

No, krenimo redom. Mostarci sjajno ulaze u susret i već u drugoj minuti Nermin Kahvedžić zatvara drugu stativu i na asistenciju Marija Aladžića pogađa za 1:0. Nisu se domaći oporavili ni od tog šoka, a već je stigao novi. Jako lijepa akcija Mostaraca, Bilal Jelić dodaje do Kahvedžića, ovaj ostavlja idealno za Slobodana Rajčevića koji natrčava na šut i zakucava loptu u mrežu Ružičića.

Tek tada budi se Radnik i kreće sa svojom igrom. Odsustvo Mirka Marinkovića značilo je da teret za sebe, a i njega mora da preuzme Vladimir Džombić, i to je radio baš onako kako je radio Marinković kroz sezonu, golovima. Prvo koristi asistenciju Arnautovića i pogađa za 2:1, a odmah nakon toga i asistenciju Ružičića i uz slabu reakciju Ahmedpoura pogađa za 2:2 nakon osam minuta igre.

Dva brzo primljena gola nisu pokolebala goste, pa u 23. minuti ponovo dolaze do vodstva. Sve je krenulo od Jelića koji spriječava gol šansu Radnika i prenosi loptu u napadačku trećinu, tamo kombinuju Gosto i Suton, ovaj drugi šutira ali Ružičić brani zicer. Lopta se odbija do Džombića koji ne uspjeva očistiti ispred gola, Suton to koristi, uzima loptu i pogađa za 3:2.

Finiš poluvremena pripada Mostarcima. Djelovalo je da je Radnik u nokdaunu nakon što Arnautoviću bježi lopta, a Gosto iz prve preko čitavog terena pogađa za 4:2. Odmah nakon toga i Nermin Kahvedžić još jednom lijepo zatvara drugu stativu i poslije kombinacije Jelića i Aladžića postiže svoj drugi pogodak za 5:2 u 19. minuti.

Pred sami odlazak na odmor lopta od Bilala Jelića završava u golu za 5:3 i bio je to momenat koji je bio prijeko potreban Radniku i da im ubaci malo energije pred drugo poluvrijeme.

Uspio je Radnik u 26. minuti da smanji na 5:4. Dejan Pavlović je šutirao, Ahmedpour samo odbio loptu, a na pravom mjestu je Vladimir Džombić za hettrik. 

Znalo se da slijedi prava drama i dramu smo i dobili. BIlal Jelić je u fantastičnoj šansi u 31. minuti, izlazi sam na Ružičića, ali golman Radnika spriječava najgore. Odmah iza toga još gora stvar za Mostar SG. Kahvedžić pravi faul na golmanu Ružičiću, a sudija Alem Bajrović mu pokazuje drugi žuti karton i put u svlačionicu. Jasno je bilo da će se Mostar jako teško odbraniti u "power-play" situaciji, pogotovo kada i Ružičić pređe u polje napada, to je već 5 na 3 i tako je i bilo. Već u prvom napadu puca odbrana Mostara, Ružičić spušta loptu za Cvijetina Pavića koji iz prve pogađa za 5:5.

Kapiten Radnika postao je junak u 39. minuti kada zatvara drugu stativu za 6:5 i eksploziju u dvorani. Imao je Mostar SG nešto više od minute da proba uhvatiti produžetke, ali nisu uspjeli. Najbliži je bio Suton koji u posljednjim sekundama dobro šutira, ali Ružičić brani i ostaje 6:5.

Konačno, tek u petoj utakmici ove sezone, jedna od ekipa uspjeva dobiti domaću utakmicu, a sa njom Radnik dolazi na korak od titule prvaka Bosne i Hercegovine i za nju im je sada potrebna samo još jedna pobjeda, da li u Mostaru da naprave brejk ili u eventualnoj majstorici na svom terenu.