XS
SM
MD
LG

Džombić hettrikom doveo Radnik na korak od titule: Očekuje nas paklena utakmica u Mostaru

Foto/ KMF Radnik

Futsaleri Radnika došli su na korak od istorijske titule prvaka Bosne i Hercegovine u debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Semberci su u trećem meču finalne serije u subotu napravili veliki preokret i od zaostatka 5:2 stigli do pobjede 6:5. Junak pobjede je Vladimir Džombić koji je "povukao" u odsustvu najboljeg strijelca Mirka Marinkovića i postigao hettrik. 

- Prije svega, čestitke mojim saigračima i stručnom štabu smo vjerovali i što se nismo predavali i kada nisu stvari išle kako smo planirali. Vratili smo se iz mrtvih i okrenuli sa 2:5 u 6:5. Treba istaći i to da smo okrenuli rezultat protiv ekipe koja dominira godinama unazad futsalom u BiH, tako da je i to pokazatelj da rezultati Radnika ove godine nisu slučajnost, već plod odlične organizacije rada svih u klubu, od onih koji upravljaju klubom, do nas na terenu. Pokazali smo karakter i želju da sačuvamo prednost domaćeg terena jer ste mogli primijetiti da uz ovakvu podršku sa tribina možemo pobijediti svaku ekipu i zbog toga dugujemo veliku zahvalnost navijačima, govori za naš portal Vladimir Džombić.

Radnik je sada na pobjedu od titule prvaka, ali Džombić se nada da Radnik već u Mostaru odigra dobro i proba napraviti brejk kojim bi završili posao. Sigurno je, ipak, da će biti izuzetno teška utakmica jer Mostar SG više nema prostora za kiks.

- Mislim da je sada pritisak mnogo veći na ekipi Mostara, nemaju pravo na kiks. Očekuje nas paklena utakmica to je sigurno. Mi smo pokazali da znamo kako se igraju ovakve utakmice, tako da se nadam još jednoj dobroj predstavi svoje ekpie. Idemo kompletni, što je također jako bitna stvar u možda i ključnoj utakmici sezone.

Utakmica Mostar SG - Radnik igra se u srijedu od 20 sati.