XS
SM
MD
LG

Škijin memorijal u znaku Mateja Deketa

Matej Deket, kapiten pionira BiH

Pionirska (“U-15”) reprezentacija je pobednik 11. Memorijalnog turnira “Josip katalinski Škija” koji je odigran u Zenici i Doboju kod Kaknja. Izabranici selektora Čedomira Ćuluma su u finalnom susretu sa 2:0 pobedili vršnjake iz Crne Gore i podigli pobedniki pehar.

 


Nakon utakmice selektor “Zmajića” Čedomir Ćulum bio je zadovoljan trijumfom svojih izabranika koji su ostvarili dve pobede i jedan remi, nakon kojeg su savladali Albaniju na penale:
-Pre svega, turnir je bio vrhunski organizovan i sve su ekipe bile na visokom nivou, naročito reprezentacija Crne Gore koja je osvojila prvo mesto u svojoj grupi i sa osam postignutih golova pokazala veliki kvalitet. Međutim, u finalu smo osujetili sve te njihove dobre strane i došli do zaslužene pobede. Ovo je jedna perspektivna generacija pred kojom je još puno rada i koja u budućnosti može da napravi mnogo dobrih stvari. Čestitam mojim igračima na prikazanim igrama i ostvarenom rezultatu koji nam daje podstrek za naredni period.
Prvo ime turnira bio je član banjalučkog Borca i nekadašnji reprezentativac Republike Srpske Matej Deket. S kapitenskom trakom oko ruke predvodio je saigrače do trijumfa i proglašen je za najboljeg igrača 11. Memorijala “Josip Katalinski Škija”. Bio je dvostruki strelac protiv Crnogoraca u finalu.
-Srećan sam i radostan zbog golova u finalu i pobedničkog pehara koji smo podigli. Ovo je veliki rezultat za nas i potvrda da imamo kvalitetnu generaciju. Verujem da je ovo samo početak dobrih stvari i odličnih rezultata. Konkurencija je bila jaka tim je i naš trijumf značajniji – rekao je Matej Deket, kapiten “Zmajića”.
 

Matej Deket startuje na loptu