XS
SM
MD
LG

Elektroprivreda Republike Srpske rukomet pomogla sa 684.000 maraka

Nakon što je Rukometni savez Republike Srpske objavio da nije zadovoljan visinom pomoći koju je dobio od Elektroprivrede Republike Srpske, saopštenjem za javnost oglasili su se iz ovog preduzeća.

Napisali su:

Mješoviti Holding "Elektroprivreda Republike Srpske" je za 2023. godinu izdvojila rekordna sredstva za podršku sportu, kulturnim manifestacijama i vjerskim organizacijama.

MH "Elekroprivreda Republike Srpske" se kao društveno odgovorna kompanija odazvao zahtjevima na stotine klubova i kolektiva koji funkcionišu i takmiče se na teritoriji Republike Srpske.

Kada je sport u pitanju, uvaženi su svi zahtjevi prispjeli na adresu Elektroprivrede Republike Srpske, sa prioritetom za one klubove koji učestvuju na takmičenjima.

Samo za rukometne klubove i saveze izdvojeno je 684.000 KM.

Brojni sportski kolektivi već su javno zahvalili Elektroprivredi Republike Srpske na velikoj finansijskoj pomoći, bez koje, kako sami navode ne bi mogli da nastave uspješan rad i takmičenja.

Zato su u najmanju ruku, nesuvisle opaske pojedinaca iz Rukometnog saveza Republike Srpske koji smatraju da nisu dobili dovoljno novca, imajući u vidu da je ERS podržao i rad Rukometnog Saveza, ali i brojnih rukometnih klubova u Republici Srpskoj.

Dovoljno govori i činjenica da je MH "Elektroprivreda Republike Srpske" hoding koji nije imao obavezu da pomaže i podstiče razvoj sporta, obrazovanja, kulture, ali da je svoju milionsku dobit u značajnom dijelu usmjerila i u razvoj ovih društvenih oblasti.