XS
SM
MD
LG

Srbija poražena na startu Lige nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu Lige nacija od selekcije Sjedinjenih Američkih Država, 3:2.

Neslavno su započele odbojkašice Srbije takmičenje u Ligi nacija, nakon velike borbe poražene su od SAD u pet setova, 20:25, 25:19, 25:21, 21:25, 12:15.

Srbija poražena od SAD-a u prvo kolu Lige nacija

 

Dobro su ušle u meč izabranice Đovanija Gvidetija, međutim u drugom delu prvog seta ekipa SAD-a je napravila seriju od četiri poena za 15:13. Amerikanke su na kraju održavale razliku i uspele da osvoje prvi set.

Drugi set je pripao Srbiji ponajviše zbog ozbiljnijeg pristupa i razlike u igri iz prvog seta. Rano stečenu prednost Srbija je krunisala izjednačenjem u setovima 1:1.

Dobar ritam igre Srbija je pokazala i u trećem setu kada je stigla do prednosti od 2:1, ali selekcija SAD-a se nije predala, već uspela da poravna rezultat u setovima 2:2.

U četvrtom setu odbojkašice Srbije nisu bile na visini zadatka kada je reč o prijemu. Odličnim servisima Amerikanke su poremetile Gvidetijeve izabranice i uspele da u svoju korist privedu kraju utakmicu.

Meč je rešen u petom setu, a početna razlika od 4:0 za Ameriku koštala je Srbiju prvog trijumfa u Ligi nacija.

Najefikasnija odbojkašica u redovima Srbije bila je Ana Bjelica sa 19 poena, dok je Bjanka Buša uspela da upeleži četiri poena manje. 

U timu SAD-a Andrea Drus je upisala 25, a Ejveri Skiner 19 poena.

Srbija će drugu utakmicu u Antaliji odigrati u četvrtak, 1. juna protiv Turske od 19.00.