XS
SM
MD
LG

Sevilja uzela ono što je njeno
На Пушкаш арени у Будимпешти шпански тим освојио Лигу Европе бољим извођењем пенала - 4:1

 
Пред 61.476 навијача на "Пушкаш арени" у Будимпешти шестоструки освајач Лиге Европе Севиља и Рома, до сада једини освајач Лиге конференције, борили су се за пехар Лиге Европе и место у групној фази Лиге шампиона.

На крају су срећа, али и ВАР, били уз шпански тим који је дошао до седмог пехара у такмичењу. Пресудили су пенали - 4:1. После 120 минута било је 1:1.

Трагичар Манћини, постигао је аутогол и промашио у пенал серији. Уз њега је омануо и Ибањез.

 

У 32. минуту битка на средини терена за лопту, судија је остао нем, Манћини је покупио лопту и упутио дубински пас у фор пред казнени ривала за Дибалу, Аргентинац је из прве по приласку лопти шутирао са ивице казненог и матирао Бона за вођство Роме - 1:0.

Асистент код гола за Вучицу Манћини постигао је у 55. минуту аутогол после центаршута са леве стране и донео изједначење Севиљи.

Пре тога је стативу гола Роме погодио Ракитић са 25 метара.

У 75. минуту судија Ентони Тејлор свирао је пенал за Севиљу, а после помоћи ВАР-а га је поништио јер је Ибањез прво стигао до лопте, а потом до ноге ривала.

Шест минута касније Матић је центрирао и у руку у казненом погодио ривала, рука није била уз тело, али судија није показао на пенал. Ни ВАР није реаговао, а било је очито да рука није уз тело. Није коме је намењено него коме је суђено...

Два минута касније некада најбољи стрелац Калча Белоти промашује зицер за Рому са седам метара (целу сезону није дао гол у Серији А).

Две добре прилике за Севиљу у надокнади, али је по трећи пут узастопно финале Лиге Европе отишло у продужетке.

После 14 жутих картона и 12 измена дошло се до пенала. Сва четири извођача и Севиљи успешни, Монтиел тек након поновљеног пенала (одбранио му Патрисио, али је ВАР рекао да је са обе ноге био ван гол линије), код Роме су оманули Манћини и Ибањез - 4:1.

Пехару су се радовали Марко Дмитровић (није бранио) и Немања Гудељ, туговали су Немања Матић и Миле Свилар (није бранио).

Победник Лиге Европе Севиља обезбедила је пласман у Лигу шампиона и то први шешир на жребу.