XS
SM
MD
LG

Marinko Umičević ne popušta!

Još 20. maja završeno je rukometno prvenstvo Bosne i Hercegovine, a nije riješeno pitanje koliko klubova ispada iz Premijer ligi, a kako se popunjava ženska Premijer liga.

Naime, Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine traži da ispadne pet klubova (što je mimo propisa), iz Rukometnog saveza Republike Srpske traže da ispadnu tri kluba.

Što se ženske lige tiče neko je donio odluku da prvak Republike Srpske razigrava sa prvakom Federacije Bosne i Hercegovine. Suluda odluka, jer se zna da uvijek ulaze prvaci entitetskih liga.

Slična suluda odluka svojevremeno je bila i formiranje Premijer b lige, što ni po čemu nije moguće. Zna se da krovni savezi vode samo lioge na nivou Bosne i Hercegovine, a da nikakve b, c i ostale ne mogu da se formiraju.

Bilo je priča i opipavanja pulsa da se i u fudbalu ide na neku jedinstvenu Prvu ligu, pa je to na vrijeme i u korijenu sasječeno.

Da se vratimo mi rukometu i da konstatujemo da su za ovu zavrzlamu itetkako zaslužni predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Oni zbog svog komoditeta i naravno povlastica koje im daju pozicije u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine se ponašaju kao da se njih sve ovo ne tiče. Postavlja se pitanje kako su dozvolili da sve ove odluke budu donesene.

Jedna od svijetlih tačaka rukometnih radnika iz Republike Srpske je sigurno Marinko Umičević. Ima on čvrst i odlučan stav, a uspio ga je nametnuti ostalim u Upravnom odboru Rukometnog saveza Republike Srpske, a to je da nema doigravanja i da ispadaju tri kluba.

Sve to potvrdio je Upravni odbor na sjednici održanoj juče. Jasno i glasno su to rekli, pa sada očekujemo da predstavnici iz Republike Srpske konačno počnu raditi na usvajanju tih odluka.

Vidjećemo šta će i kako će biti, a lični sitni interes pojedinaca, nikako neće i ne smije ispred interesa klubova iz Republike Srpske.