XS
SM
MD
LG

Prijave za Jahorina ultra trejl i dalje otvorene

Sa današnje pres konferencije

JAHORINA, 6. JULA /SRNA/ - Na takmičenje "Jahorina ultra trejl", koje će biti održano 22. i 23. jula, prijavljeno je više od 400 takmičara, a prijave za ovo takmičenje otvorene su do nedjelje, 16. jula.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da će trkači moći da se oprobaju u četiri trke - mini trka od 10 kilometara, midi trka od 31 kilometar, maksi trka od 70 kilometara i ultra trka duga 140 kilometara, koja kreće sa mjesta gdje se spajaju rijeka Drina i Rzav.

Ljevnaić je na konferenciji za novinare rekao da se ovo takmičenje organizuje deveti put, te da će svi učesnici pred početak trke preuzeti startni paket, koji im garantuje registracija za ovaj događaj.

"Tu se nalazi profesionalno mjerenje vremena sa GPS lajv praćenjem takmičara, što će trkačima dati potpunu sigurnost. Maksimalnu sigurnost trkačima pružiće institucije Srpske - helikopterski servis, Gorska služba spasavanja, Bolnica `Srbija`, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, radnici Olimpijskog centra i drugi", istakao je Ljevnaić.

On je naglasio da trka nije namijenjena samo profesionalnim trkačima, već i porodicama i ljudima koji vole sportski duh, dodajući da su sve trke pet frendli.

Ljevnaić je istakao da će epilog ovogodišnjeg takmičenja biti 30. septembra, u okviru masters trke, a za čije će učešće pozivnicu dobiti pet takmičara sa najboljim rezultatima iz ultra i deset takmičara sa najboljim rezultatima iz maksi trke.

Pobjednik masters trke dobiće automobil nova "škoda fabija".

Prema njegovim riječima, masters trka kreće iz nacionalnog parka "Sutjeska" u Dolini pionira i učesnike će trasom voditi preko planina do Jahorine.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek rekao je da od "Jahorina ultra trejla" napravljen nacionalni brend, koji zajedno sa planinom raste i razvija se.

Elek je istakao da svake godine imaju sve više takmičara koji otkivaju ljepote Jahorine, koja je ljepša ljeti, nego zimi.

"Ove godine smo promijenili marš-rutu trke i vezana je za Višegrad, Rogaticu, Nacionalni kamp. Želimo preko `Olimpijskog centra` da povežemo sve turističke destinacije na istoku Republike Srpske. Ovo je jedan dragulj i rijetko gdje na 120 kilometara mogu da se obiđu Andrićgrad, ljepote Sjemeća, Rogatice, Jahorine i Nacionalni park, koji je zapostavljen, ali je najveći turistički potencijal", istakao je Elek.

Elek je istakao da ljudi dolaze iz Evrope, a da ovom trkom šalju sliku kakvi su domaćini i kako brinu o gostima. On je zahvalio kompaniji "M:tel" za saradnju, kao i menadžmentu Olimpijskog centra "Jahorina" s obzirom na to da je trka zahtjevna.

Šef službe za organizaciju događaja i digitalni marketing u "M:tel" kompaniji Milica Kondić rekla je da su ponosni sponzori "Jahorina ultra trejla" koji iz godine u godinu postaje sve bolja, dodajući da podržavaju Olimpijski centar "Jahorina" jer postižu sjajne rezultate i ljeti i zimi.