XS
SM
MD
LG

Vlasenica spremna za spektakl

Na košarkaškom igralištu u Vlasenici sve je spremno za doček basketaša. Atraktivna igra i majstorije na terenu su zagarantovane, jer na treći 3x3 streetball turnir Vlasenica 2023, koji će biti održan 8. i 9. jula,  dolaze neka od najvećih imena ovog sporta.


"Prema prijavama, a pred vlaseničkom publikom će se, pored bosanskohercegovačkih,  za titulu najbolje seniorske ekipe, boriti basketaši iz Crne Gore, Srbije i Bugarske, očekujemo da će ovogodišnji turnir nadmašiti prethodna dva koja su, po mišljenju košarkaških znalaca, bila veoma kvalitetna i interesantna", kaže Dalibor Vidović iz Organizacionog odbora turnira. 


Prvi dan turnira rezervisan je za nadmetanje seniorskih ekipa, a drugog dana snage će odmjeriti juniori i mlađi.

"Koliko nam je drago što će na našem terenu igrati najeminentnija imena iz ovog olimpijskog sporta, toliko smo srećni što će i mlađi košarkaši moći pokazati svoje vještine, a odlučili smo da im posvetimo drugi dan turnira kako bismo razvijali njihovu ljubav prema ovom sportu", jasan je jedan od organizatora. 


Osim vrhunske organizacije, najbolje basketaše u grad koji je poznat kao rasadnik košarkaških talenata, dovodi i bogat nagradni fond.


"Zahvaljujući sponzorima, a prvenstveno našem generalnom pokrovitelju Opštini Vlasenica, i ove godine smo obezbijedili bogat nagradni fond. Prvoplasirana ekipa osvojiće 4 000 KM, a drugoplasirana 1 000 KM. Osim utakmica, zanimljivo će biti i takmičenje u zakucavanju, koje se pamti po spektakularnim potezima,  na kome će nastupiti i ljubimac vlaseničke publike, naš reprezentativac Aleksandar Lazić", navodi Vidović.


Važno je napomenuti da će biti organizovano i humanitarno šutiranje trojki, a suma prikupljena od kotizacije od 5 KM, koju će učesnici plaćati,  biće preusmjerena za nabavku namirnica za Javnu kuhinju koja funkcioniše u sklopu Opštinske organizacije Crvenog krsta Vlasenica. 


Kao i svake godine, promoteri 3x3 streetball turnir Vlasenica 2023, bili su brojni basketaši, a jedan od njih je i Dejan Majstorović, član aktuelnog evropskog šampiona Srbije, kao i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Marko Ždero.

Prije tri godine, u Vlasenici je, na inicijativu tri velika zaljubljenika u košarku: Dalibora Vidovića, Davora Golijana i Alekse Kraljevića, organizovan prvi  3x3 streetball turnir.