XS
SM
MD
LG

Filip Kljajić, Poštujemo Sarajevo, želimo proći

Filip Kljajić

Sarajevo će sutra ugostiti Torpedo Kutaisi u revanš susretu prvog pretkola Konferencijske lige, a tim povodom medijima se obratio i golman gostiju Filip Kljajić.

"Naravno, želja nam je da pobijedimo i prođemo u iduće kolo. Vidjeli smo kakva je bila prva utakmica, koliko je bilo šansi. Vjerujem da u revanšu neće biti toliko šansi ni sa jedne strane kao u prvoj, ali očekujem dobru utakmicu u svakom slučaju. Isto nam je mišljenje o Sarajevu nakon prve utakmice kakvo je bilo i prije, znali smo kakva je Sarajevo ekipa, kakve igrače ima i odakle mogu da prijete. Sigurno da je napad najveća snaga Sarajeva", kazao je Kljajić, dodavši da se i dodatno upoznao sa Bordo timom.

Sa Haskićem sam u dobrim odnosima, dvije godine smo igrali zajedno u Japanu pa mi je on dosta pričao o Sarajevu".Govorio je i o platežnoj moći klubova u Gruziji u poređenju sa klubovima našeg regiona.

"Platežna moć klubova u Gruziji je bolja nego kod većine naših klubova. Ono što me navelo da odem tamo jeste da je to bila jedina prava ponuda, nisam mogao ni da čekam ni da razmišljam dalje''.