XS
SM
MD
LG

Nevjerovatno, Jahorina dobija četiri nebodera od 12 spratova

Nedeljko Elek

Opštine Pale i Trnovo finansiraće rekonstrukciju puta na Jahorini do hotela “Šator” i “Bistrica” prema Ciljnoj kući. To je  najvažniji zaključak sa  današnjeg sastanka na Jahorini predstavnika republičkih i lokalnih institucija.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da je glavni cilj da kvalitet usluga na planini bude još bolji, te da ovaj turistički biser treba da živi 365 dana u godini.

“Bitno nam je šta turisti misle, ali i ljudi koji žive od Jahorine. Cilj je da nađemo kompromis”-  izjavio je Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina”.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da će ulaganja u Jahorinu biti nastavljena i da je Vlada Srpske i do sada najviše stajala iza razvoja turizma na olipijskoj ljepotici, te da se polako ostvaruje ideja da turistička sezona traje cijele godine.

I dok ministar Šulić zajedno sa predsjednikom Republike Srpske, premijerom i većinom ministara u Vladi Srpske dobro zna da je 160 miliona KM uloženo u razvoj Jahorine, pojedini ministri ni nakon osam mjeseci ne znaju za šta su nadležni. To je slučaj sa Bojanom Vipotnikom, nasljednikom, po mnogima, jedne od najboljih ministara u Vladi Srpske Srebrenke Golić, ali za razliku od Golićeve, Viputnik kao ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske nije nadležan, kako tvrdi, za regulacione planove na Jahorini.

Predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljko Elek podsjetio ga je da pozicija ministra nisu samo privilegije, već i ozbiljan posao i pozvao ga da izađe iz Male stanice i počne da radi.

Cijelu izjavu pogledajte u prilogu.