XS
SM
MD
LG

U Palama u subotu počinje 5. Memorijalni odbojkaški turnir "Veselinka Slijepčević Obradović"

Povodom Dana Opštine Pale i Krsne slave opštine, Uspenja Presvete Bogorodice, u sklopu Gospojinskih svečanosti u subotu i nedelju (26/27. avgust) u paljanskoj ljepotici dvorani "Peki" na programu je 5. Memorijalni odbojkaški turnir "Veselinka Slijepčević Obradović" koji se igra u sjećanje na prerano preminulu dugogodišnju članicu paljanskog kluba ŽOK "Jahorina“.

Turnir je tradicionalni, međunarodnog je karaktera, a pored domaćina, odbojkašica ŽOK "Jahorina“ Pale, člana Prve lige Republike Srpske, na turniru će još igrati, ŽOK "Partizan“ Beograd, ilidžanski premijerligaš ŽOK "Igman" i banjalučki ŽOK "Borac" prvoligaš Srpske.

Titulu pobjednika brane Beograđanke.

Prvog dana, u subotu u 10,30 časova turnir će otvoriti odbojkašice Partizana i Igmana, zatim u 12,30 na teren će izaći Jahorina i Borac. U poslepodnevnim satima u 17,00 predviđeno je svečano otvaranje turnira, zatim slijedi susret Igmana i Borca (18,00), dok će se od 20,00 časova u poslednjem meču sastati Jahorina i Partizan.

Drugog dana, u nedelju prvi će na teren u 10,30 časova, izaći odbojkašice Partizana i Borca, poslije njih od 12,30, igraju Jahorina i Igman, a zatim u 14,15 slijedi proglašenje pobjednika, dodjela priznanja i zatvaranje turnira.

Pokrovitelj turnira je opština Pale, a tehnički organizator je ŽOK „Jahorina“.

Ovom prilikom, pozivamo ljubitelje sporta, posebno odbojke i sve koji su poznavali dragu Vesu da podrže sa trebina turnir i želju da živi sjećanje na sjajnu i plemenitu odbojkašicu, koja je bila ponos paljanskog kluba.

Kako kaže njen dugogodišlji trener Siniša Rulj teško je odlučiti da li je Veselinka bila bolji čovjek ili odbojkašica, a ostavila je dubok i velik trag u paljanskom odbojkaškom sportu. Veselinka je sva bila satkana od dobrote, plemenitosti, prednjačila je i na svim poljima te kao najmlađa u svojoj generaciji na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu završila je studije uz to i sa zavidnim prosjekom ocijena. Takva je bila naša Vesa!

5. Memorijalni odbojkaški turnir „Veselinka Slijepčević Obradović“

Pale 26. i 27. avgust 2023.
Dvorana "Peki“ Pale

Subota 26. avgust
10,30 Partizan - Igman
12,30 Jahorina - Borac
17,00 Svečano otvaranje
18,00 Igman - Borac
20,00 Jahorina - Partizan

Nedelja 27. avgust
10,30 Partizan - Borac
12,30 Jahorina - Igman
14,15 Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira