XS
SM
MD
LG

Igrašta ove zimske sezone čekaju goste

Igrišta

Izgradnja ski centra Igrišta kod Vlasenice napreduje predviđenom brzinom. Ovaj ski centar će zbog ogromnog potencijala biti okosnica razvoja za Vlasenicu, regiju i cijelu Republiku Srpsku, a zahvaljujući investiciji biće otvorena i nova radna mjesta. Pored toga omogućiće i rast poslovne konkurentnosti i broja posjetilaca u ovoj opštini.

Prema planiranom rješenju, Ski centar imaće tri glavne osnježene staze, a u toku je izgradnja šestosjedne žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, hangera, ambulante, lokala i drugih sadržaja prilagođenih ljetnjem turizmu. Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevanić, jedan je od idejnih tvoraca ovog projekta. On od samog početka gradnje vjeruje da postoji šansa da se na Igrištima napravi najbolji i najmoderniji ski – centar u regionu.

„Predan i naporan rad dao je rezultate, sve poteškoće smo uspešno prevazišli i sada ulazimo u ključnu fazu implementacije ovog važnog projekta. Izuzetno sam srećan što se  nazire budući svetski izgled, ovog nekada nepravedno zapostavljenog skijališta. Posebno sam zadovoljan brzinom kojom napreduju radovi.  Kada je reč o žičari, montirani su svi stubovi, izlazna stanica će uskoro  biti montirana cela, kao i pogonska stanica. Ski bife i Uprava  se grade po dionicama, do sredine naredne sedmice će biti gotovi radovi na ski bifeu, odnosno prva etaža na Upravi.

Na sistemu za vodosnabdevanje  firmi „Romanija kop“ ostalo je  još oko 80 metara na putu da završi radove.  Za rezervoar na izlaznoj stanici je izvučena šuma, obeležen objekat, „StamPetrovic“ kreće sa iskopima, a „Gradeks“ nakon toga sa betoniranjem. Radovi na sistemu za veštački sneg odvijaju se prema planu. Polazna stanica je u završnoj fazi, trenutno montiramo opremu unutar nje. Na jezeru se rade iskopi dna i nasipa se brana. Dok projekat napreduje, nadgledamo stvarni učinak i poredimo  ga sa planiranim, te pomažemo u organizaciji i praćenju toka radova.“

Prema njegovim riječima, ovaj kraj će imati mnogobrojne benefite od pokretanja ski-centra, što se može vidjeti i na primjeru Јahorine prethodnih godina.

„Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao Olimpijski centar, ćemo u poslovnoj jedinici `Igrišta` zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mesta. Imaćemo zajedičku kartu s Jahorinom, želimo da razvijemo ovaj kraj i ponudimo ljudima bolje životne mogućnosti.“ – kazao je Ljevnaić.

On  je dodao da je Vlada Republike Srpske, predvođena Viškovićem, prepoznala značaj, usvojila projekat i obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski-centra, a veliku zahvalnost duguje i srpskom članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve njihove ideje.

Ovo će biti ski-centar idealan za dnevne i vikend turiste, a svojim dobrim strateškim položajem će biti odlično mjesto za odmor i rekreaciju.

Ski centar Igrišta biće otvoren tokom predstojeće zimske sezone.

Ostale feotografije: