XS
SM
MD
LG

Počelo je četvrto izdanje umjetničke kolonije „Jahorina Open Space Hub" na Jahorini

Povodom otvaranja umjetničke kolonije „Jahorina Open Space Hub", koja se već četvrtu godinu zaredom organizuje na Jahorini, u petak je održana konferencija za medije.

 Predstavnicima medija obratili su se direktor Olimpijskog centra „Jahorina", Dejan Ljevnaić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, Nedeljko Elek, organizatorica umjetničke kolonije, Marija Nišić i gitarista grupe „Radar" iz Sarajeva, Aldin Đapo.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevanić izrazio je svoje zadovoljstvo što je upravo Jahorina domaćin ovog događaja.

„Da Olimpijski centar Jahorina podržava umetnike i umetnička stvaralaštva pokazuju aktivnosti ovih mladih i talentovanih ljudi, koji već četvrtu godinu zaredom krase planinu muralima, fotografskim zapisima, muzikom i radovima na platnu. Umetnici dolaze iz svih delova regiona i Evrope, što za nas predstavlja dodatnu odgovornost, da budemo dobri domaćini i da im pokažemo sve ono čime ovaj kraj raspolaže.
„Jahorina Open Space Hub" donosi neverovatna dela umetnika koji će u narednih sedam dana, imati priliku da  osete pravi umetnički rolerkoster i prikažu sav raskoš svog talenta.OC Jahorina kroz ovakve programe motiviše samostalne umetnike da promovišu svoj rad, dajući šansu planinskim prostorima da udahnu novi život."


"Iskreno se radujem izložbi, koja će se održati u ugodnom ambijentu hotela „Vučko". Jahorina je oduvek bila izvor inspiracije za mnoge umetnike, a sutra ćemo zajedno proslaviti tu inspiraciju. Svim umetnicima želim puno sreće, motivacije i inspiracije, neka vaša dela ispričaju priču najlepše olimpijske planine" – rekao je Ljevanić

On se osvrnuo i na najuspješniju ljetnju sezonu u istoriji planine, a najavio je i zimsku sezonu.

 „Jahorina je ovog leta domaćin nezapamćenom broju posetilaca. Danas, na 79 dan rada, beležimo promet od gotovo 1.900.000 KM. Kod svih parametara koje pratimo primetili smo ogroman rast. U odnosu na prošlu letnju sezonu, beležimo povećanje prometa za 61 odsto. Ove impresivne brojke rezultat su napornog i predanog rada. Prema najavama meteorologa u narednom periodu nas očekuju lepi jesenji dani pa pozivam sve da nas posete i iskoriste svoje vreme na kvalitetan način. Kraj leta ne donosi kraj sezone, naime naši sadržaji će nastaviti s radom, ali od 23.9, radićemo samo vikendima. Razlog da posetite Jahorinu je i popust od 50% na sve sadržaje koji je važiti 16. i 17. septembra. Dok će svi građani Istočnog Sarajeva, imati priliku da 17. septembra uživaju u svim sadržajima iz naše ponude, potpuno besplatno. Radno vreme naših sadržaja svaki dan je od 10:00 do 18:00 časova."

Iskoristio bih ovu  priliku i da najavim pretprodaju ski-karata za predstojeću zimsku sezonu. Od 20. septembra imaćete priliku da kupite vaše karte na sniženju od 10%. Pozivam sve skijaše da iskoriste ovu pogodnost i da uživaju u mnogobrojnim novitetima koje spremamo za njih" – dodao je on.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, Nedeljko Elek zahvalio se organizatorima na odličnim i kreativnim idejama. On je dodao i da Jahorina uvijek podržava mlada i talentovane ljude i kao što je to slučaj s umjetnicima, ova planina uvijek izađe u susret svim inovativnim osobama. Ovom prilikom on je najavio i akciju „Budi dijete Jahorine" i pozvao sve mališane da se prijave i provedu zimu na planini.

Art menadžerka Olimpijskog centra „Jahorina" i organizatorica umjetničke kolonije, Marija Nišić rekla je da je ovo četvrto izdanje „Jahorina Open Space Hub-a", te da joj je drago što iz godine u godinu ovaj događaj postaje sve masovniji.

„Ideja za ovaj događaj potiče iz želje da se približimo prirodi i da se na neki način udružimo s njom. Naš cilj je da iskoristimo svaki milimetar slobodnog prostora i oplemenimo ga umetničkim radovima. Iskreno se nadam da će Jahorina uskoro postati planina, koja će okupljati umetnike iz različitih branši, jer ovakav prirodni potencijal ne smemo propustiti"- rekla je Nišićeva.