XS
SM
MD
LG

Kontrolor Škrbić sudiji Paniću za lakrdiju dao maksimalnu ocjenu 8.4

Bojan Panić, arbitar iz Prijedora koji je u subotu veče od derbija osmog kola Prve lige Republike Srpske BSK – Radnik (1:1) napravio lakrdiju dobio je maksimalnu ocjenu (8.4) od kontrolora suđenja Dalibora Škrbića iz Gradiške!

 

 


Panić, nekadašnji prvotimac i kapiten Rudar Prijedora, koji je s prebivalištem u Banjaluci, oštetio je FK BSK u utakmici koju je produžio devet minuta, a gosti iz Bijeljine su izjednačujući pogodak dali u desetom minutu “ekstra vremena”, da bi se poslije toga igralo još pet minuta… 
Obzirom da je u kumovskim vezama sa Zoranom Grbićem iz Prijedora, predsjednikom Komisije za sudije i suđenje koja vrši delegiranje arbitara i kontrolora za utakmice saveznog ranga takmičenja (Prva i Druga liga FSRS) može se zaključiti da je u pitanju dobro “uvezana šema” sa karakterom nepotizma!
Ako je cirkusant Panić za suđenje na derbiju BSK – Radnik, kome se smijao cijeli Gradski stadion u Banjaluci, “zaslužio” maksimalnu ocjenu 8.4, šta onda dobijaju, koje ocjene, arbitri koji sude po pravilima fudbalske igre?
Treba istaći da je isti ovaj sudija – Bojan Panić – samo sedam dana prije utakmice BSK – Radnik dijelio (ne)pravdu u Zvorniku između domaće Drine i Ljubića iz Prnjavora (3:1) kada je izmislio dva penala za Zvorničane i okrenuo rezultat u njihovu korist (Ljubić vodio 1:0). Prnjavorčani su najavili žalbu na sporne detalje koje je mogla da vidi šira fudbalska javnost, ali je Panić za tu lakrdiju delegiran na derbi u Banjaluku, da napravi još veću!
Od koga i zbog čega? Izgleda da je ujeo vuk magare!
Ako je Zoran Grbić (PFS Prijedor), najmlađi član Komisije za sudije i suđenje, “privatizovao” ovo tijelo, onda mnogo starije i iskusnije kolege iz Komisije treba da se oglase i upozore ga da je to što radi neispravno i protiv fudbala Republike Srpske! Ukoliko to ne urade, onda i oni postaju saučesnici u lakrdijama iz kola u kolo…
Pored Zorana Grbića članovi Komisije za sudije i suđenje FSRS su još: Robert Zrilić (PFS Banjaluka), Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo), Lazo Aleksić (PFS Bijeljina), Duško Vujičić (PFS Trebinje), Mirko Gojić (PFS Doboj) i Radiša Vrhovac (PFS Gradiška).
I ovako smo oskudni sa fudbalskim ljudima, a idući ovim putem, u kojem su sudije u prvom planu i brutalno se stavljaju ispred svih, izgubićemo i ovo malo preostalog fudbalskog entuzijazma… 
Ako ima svijesti, savijesti i morala i Panić i kontrolor Škrbić bi trebalo da idu “na hlađanje”...