XS
SM
MD
LG

Održan seminar košarkaških trenera KSRS

Foto/ KSRS

U Laktašima je proteklog vikenda održan seminar Udruženja košarkaških trenera Košarkaškog saveza Republike Srpske čime su završene sve pripremne aktivnosti za novu takmičarsku sezonu.

Predavači Aleksandar Pajkić, Marko Šćekić i Zoran Kašćelan održali su predavanje o temama: Višestrano kondiciona priprema mladih košarkaša, Rad sa visokim igračima i Rad trenera u mlađim selekcijama i odbrana u tranziciji bez faula.

Cilj seminara je dodatno usavršavanje trenera i unapređenje kvaliteta njihovog rada.

Okupljenima se obratio novoizabrani predsjednik UKT RS, Mihajlović Igor, koji je poručio da samo okupljeni oko istog cilja - razvoja košarke, možemo obezbijediti bolje uslove za bavljenje ovim sportom.

"Osjećam veliku odgovornost u pogledu povjerenja koje mi je ukazano. Nastojaću da svojim kolegama uvijek budem na usluzi i da udruženim snagama radimo i osiguravamo što povoljniji ambijent za košarkašku zajednicu. Kolegama, Upravnom odboru KS RS i predsjedniku KS RS Aleksandru Đurđeviću još jednom upućujem veliku zahvalnost na ukazanom povjerenju, koje ću, nadam se, opravdati", rekao je Mihajlović.

Predjsednik KSRS, Aleksandar Đurđević, se zahvalio svim trenerima koji su, uprkos vremenskim neprilikama, došli na seminar i podržali ovu aktivnost UKT KSRS-a, kao i Žarku Milakoviću, bivšem predsjedniku UKT KS RS na dosadašnjem radu i angažmanu.

"Posebnu zahvalnost dugujem Igoru Mihajloviću, novoizabranom predsjedniku Udruženja košarkaških trenera RS, koji je na moju molbu i uz podršku Upravnog odbora KSRS, prihvatio odgovornost i preuzeo UKT RS u "minut do dvanaest", te dao veliki doprinos da ove aktivnosti privedemo kraju", rekao je Đurđević i dodao postoji dosta prostora za unapređenje rada u ovoj oblasti te da svi koji budu imali volju i želju da svoje vrijeme utroše na podizanje kvaliteta rada organizacije, sigurno će biti dobrodošli.