XS
SM
MD
LG

Dobro došao brate Savo!

Srbofobiji u Sarajevu nikada kraja. Ne valjaju im izabrani predstavnici srpskog naroda u institucijama Bosne i Hercegovine, ne valjaju im ni predstavnici Republike Srpske u sportskim organizacijama, a sada su digli i kuku i motiku i na eventualni izbor Save Miloševića za novog selektora bh tima.

Od trenutka kada se pojavila mogućnost da nekadašnji as Partizana dođe na poziciju selektora sarajevski mediji se utrkuju da oblate Savu.

Doduše, nemaju dokaza za neke, po njima, nečasne radove i radnje  Save Miloševića. Čovjek rođen u okolini Bijeljine, sada im smeta jer je igrao za Jugoslaviju, pa Srbiju i Crnu Goru, pa Srbiju...

A zamislite nije za Bosnu i Hercegovinu.

Čak se protiv Save naručuju i neke tupave ankete na netu.

One su kao mjerodavne i po njima je Savo nepoželjan na selektorskoj klupi.

A zašto je nepoželjan.

Odgovor leži samo u Savinoj krštenici (pravoslavnoj)  i činjenici da je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine takođe čovjek sa krštenicom (takođe pravoslavnom).

Uz sve to ima ujaka koji je najomraženiji čovjek u Federaciji Bosne i Hercegovine.

To mu je jedini ’’grijeh’’, mislimo na predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, da ima nekih drugih davno bi to sarajevska čaršija plasirala u eter.

Nema, na njihovu žalost.

A srbofobija i dalje traje u gradu na Miljacki. Nije ona od 1992. godine (a i ranije)  nikada ni prestala.

Oni bi da određuju ko su valjani Srbi, a ko su oni drugi.

E te druge treba sada napadati. Zato sada idu tekstovi protiv  Save, Vice, Misketa, Marka...

Kada su im selektori bili po volji, da ne kažem po nacionalnoj liniji kojoj i oni pripadaju onda je sve bilo dobro.

Danas ništa ne valja!

Ajde što to rade oni koji se kriju iza lažnih profila na netu, ali kada to rade ljudi iz sfere novinarstva, sporta, politike, onda to postaje dijagnoza.

Da li će Savo Milošević doći na poziciju selektora vidjećemo sutra, ali treba reći ovim što su protiv Miloševića i ostalih Srba da će se morati pomiriti sa činjenicom da ta reprezentacija pripada i Srbima, da i selektor može biti Srbin, a ne samo Bošnjak i Hrvat. Srbin može biti i predsjednik, ma koliko  to neki ne  prihvatali i ne slagali se sa tim.

Ako sutra Savo postane selektor, šta da mu kažemo, nego dobro došao brate Savo!