XS
SM
MD
LG

Čavić: Možemo zadržati prvo mjesto do kraja sezone

Borčevo dijete stasalo je u standardnog prvotimca ekipe koja se nakon 12. premijerligaških rundi diči prvim mjestom na tabeli.

David Čavić ustalio se u startnoj postavi, a dobre igre u minulom periodu krunisao je i svojim drugim postignutim golom u ovoj premijerligaškoj sezoni.

„Presrećan sam zbog postignutog gola, ali želim da istaknem zalaganje svih momaka na minuloj utakmici. Stvorili smo dosta šansi, mnogo više u odnosu na protivnika, igrali dobro i što je najbitnije osvojili smo tri važna boda. Što se mene lično tiče, zadovoljan sam, s tim da u nekim situacijama mogu još bolje.“, počinje priču Čavić.

Nakon dvanaest rundi Borac je na vrhu tabele, a diči se najboljim napadom i odbranom u premijerligaškom karavanu. David u prvi plan ističe ekipni učinak.

„Raduje me što svojim igrama mogu da dam pun doprinos rezultatima, ali ja sam samo jedan od trideset igrača u rosteru, jedan šraf u našem sistemu. Svi imamo isti cilj i svi do jednog imamo istu želju da pomognemo ekipi u svakom trenutku. Siguran sam da možemo zadržati prvo mjesto do kraja sezone.“, kaže Čavić.

Ekipa se dobro upoznala i kako sezona odmiče igra sve bolje.

„Trebalo je vremena da se neke kockice poslože. Pristigao je veliki broj novih igrača kojima je trebao neki period da se priviknu na „miris Vrbasa“. Sada smo „kliknuli“, upoznali smo se i odlično se razumijemo na terenu. Rezultati to najbolje pokazuju.“, kaže Čavić.

Prvo mjesto na tabeli i serija dobrih rezultata nisu opustili ekipu. Svjesni su svi da ih čeka još posla.

„Atmosfera u ekipi je odlična. Prvi smo na tabeli, ali smo i dalje čvrsto na zemlji. Nema mjesta za euforiju i na nama je da naporno treniramo, držimo fokus i idemo na pobjedu u svakoj utakmici. Na terenu izgledamo dobro. Igramo mirno, zrelo i znamo šta hoćemo.“, priča Čavić.

Naredni ispit biće možda i najteži u dosadašnjem dijelu sezone.

„Čeka nas Sarajevo u Sarajevu. Sreli smo se na terenu prije dvije sedmice i uvjerili smo se da se radi o kvalitetnoj ekipi. Poštujemo ih, ali idemo tamo po tri boda.“ pun je samopouzdanja Čavić.

Ne krije David da je prošla sezona bila prekretnica u njegovoj karijeri. Sa Gradskog stadiona u Banjaluci otišao je na pozajmicu u Leotar. Taj potez bio je pun pogodak, kaže Čavić.

„Za mene su godinu dana provedenih u Leotaru bila prekretnica u karijeri. Ispostavilo se da je odlazak na pozajmicu bio pun pogodak. Stekao sam sampouzdanje, igrao sam veoma dobro i smatram da je to bio jedan veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Borac je za mene uvijek bio i biće klub broj jedan tako da mi je izuzetno važno da sada svojim igrama mogu da doprinesem rezultatima, te da opravdam očekivanja svih u klubu.“, kaže Čavić.


Sarajevo 3 : 1 Zvijezda 09
Posušje : Sloga
Široki Brijeg : Velež
GOŠK : Zrinjski
Tuzla City : Borac
Igman : Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 30 22 6 2 72
2 Zrinjski 30 21 4 5 67
3 Velež 30 14 10 6 52
4 Sarajevo (-3) 31 16 6 9 51
5 Posušje 30 11 8 11 41
6 Sloga 30 13 2 15 41
7 Željezničar 30 11 3 16 36
8 Široki Brijeg 30 10 5 15 35
9 Igman 30 9 5 16 32
10 GOŠK 30 8 8 14 32
11 Tuzla City 30 7 6 17 27
12 Zvijezda 09 31 6 3 22 21