XS
SM
MD
LG

Treba slušati Papeta...

Utakmica sa Luksemburgom htio to neko priznati ili ne pokazala je sve slabosti selekcije Bosne i Hercegovine. Bez Edina Džeke, Miralema Pjanića, Seada Kolašinca je jedna  selekcija sa samog evropskog začelja.

To je istina, a nju rijetko ko može i hoće da prihvati. Uradio je to prvi Safet Sušić, te  jasno i glasno saopštio da je ovo najslabiji bh tim u istoriji. I tako je!

Bez gore pomenute trojke, vidjelo se u Luksemburgu kako to funkcioniše. Nikako. Nema tu pomoći, da ne znamo ko sjedi na selektorskoj klupi. Igrači su limitirani, mnogi i nezainteresovani za igru.

Šta reći za igrača koji na intoniranje himne Bosne i Hercegovine nešto pjeva. Šta pjeva, koji tekst... Da li mu je neko rekao da bh himna nema tekst? Možda i to govori koliko koncentrisano se ulazi u utakmicu.

Fudbaleri koji dobijaju pozive su sigurno među najboljim što bh ima, ali to nije dovoljno, za ozbiljnog takmičenja.

Treba iskreno pogledati Premijer ligu pa vidjeti da u većini klubova igru nose fudbaleri iz Hrvatske, Srbije... Rijetko gdje se može naći igrač ih Bosne i Hercegovine. Ima ih, ali su to pojedinci, a oni samo potvrđuju pravilo.

Dakle, domaća liga je na evropskom začelju, vidjelo se to i u evro kupovima. Sem Zrinjskog, ostali su ispali još u sezoni kupanja. I šta se onda hoće?

Teško je prihvatiti Papetove riječi, ali je on bio iskreno surov.

Postalo je i degutantno slušati nakon svakog poraza iste ljude i njihove kritike na račun FS BiH. Nema tu nikakvih predloga, ima samo optužbi na račun rukovodstva FS BiH. Pa neće predsjednik, generalni sekretar, članovi Izvršnog odbora silaziti da daju gol...

Njihovo je da obezbijede maksimalne uslove, a bh tim ih ima. To što nema kvaliteta, nije do rukovodstva. Neka se upitaju treneri koji rade u bh fudbalu zašto nema igrača?

Da, znamo da ima  mnogih kojima  smetaju čelnici FS BiH.

Moraju  to dežurni kritičari prihvatiti, kao i ono što je rekao Pape, a to je da je ovo - najgora selekcija u istoriji!