XS
SM
MD
LG

Igor Vračar napravio rezultat karijere: Borio sam se najbolje što sam mogao

Foto/ EJU

Reprezentativac Srbije u džudou, Igor Vračar, osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) u njemačkom Postdamu.

Vračar je u kategoriji preko 100 kilograma savladao Gregorža Teresinskog iz Poljske, te dva domaća takmičara Iva Vitaseka i Daniela Udsilaurija, od kojeg je bio bolji u meču za bronzu. Jedini poraz doživio je od Gruzina, Iraklija Demetrašvilija u polufinalu.

- Kada sagledam kompletno takmičenje jako sam zadovoljan. Borio sam se najbolje što sam mogao, dao sam sve od sebe i to je ovaj put bilo dovoljno za bronzu, govori za SportDC Igor Vračar.

Kako kaže, u polufinalu je napravio samo jednu grešku, koja ga je na kraju i koštala poraza.

- U tom polufinalu sam napravio samo jednu grešku. Pao sam na wazaari i protivnik je to kraja čuvao rezultat i pretvorio u pobjedu. Sem te greške, zadovoljan sam partijom koju sam pružio, mislim da niti u jednom trenutku nisam bio podređen, čak smatram i da sam bio bolji tokom čitave borbe, ali šta je tu je.

Imao je dvadesettdvogodišnji džudista iz Istočnog Sarajeva želju da bude prvak Evrope, ali ni bronzom nije nezadovoljan.

- U Njemačku sam otišao sa samo jednim ciljem, da taj dan postanem prvak Evrope. Naporno sam radio i vjerovao u sebe, vjerovao u tu zlatnu medalju. Ipak, završio sam sa bronzom oko vrata i ne treba da budem nezadovoljan.

Kaže i da je konačno rasterećen osvajanjem evropske medalje, jer smatra da je i ranije zaslužio

- Iskreno, mislim da mi se utisci još uvijek nisu slegli potpuno. Najviše se osjećam rasterećeno jer je konačno došla evropska medalja, za koju smatram da je trebala doći i ranije.

Do kraja godine ga očekuju još timska takmičenja.

- Za vikend, 25. i 26. novembar, radimo Superligu Srbije, ekipno takmičenje na kojem ciljamo medalju. Onda ću kao pozajmljen borac Kinezisa da se borim za Proleter iz Zrenjanina u Ligi šampiona i tu završavam takmičarsku godinu. Poslije toga, želim da se odmorim i pripremim za narednu sezonu. Ambicija mi je da se približim olimpijskoj normi za Pariz i daću sve od sebe, pa ćemo vidjeti koliko možemo sada.

 

Foto/ EJU