XS
SM
MD
LG

Preminuo istaknuti bivši sudija i fudbaler

Foto:Trebinjci

 


U četvrtak 23. novembra 2023. godine u Trebinju je u 83. godini preminuo  Enver Šarić,  dugogodišnji fudbaler Leotara i savezni fudbalski sudija.
Rodjeni Stočanin koji je prve fudbalske korake, napravo u domaćoj Iskri, nastavio u zagrebačkom Tekstilcu u čijim je redovima   nastupao za vrijeme svog školovanje nakon čega je pristupio  mostarskom Velezu iz koga je sad več davne 1964 došao u redove trebinjskog Leotara za koga je tokom svoje duge krijere odigrao više od 200 oficijelnih utakmica i postigao 60 golova. Klubska legenda. On pripada onoj nezaboravnoj generaciji koja je Leotar, pobjedom nad Orijentom u Rijeci i ulaskom u II savezu fudbalsku ligu grupa Zapad, na velika vrata uvela na fudbalsku pozornicu Jugoslavije i tako postao neraskidivi dio njegove sportske istorije.
Igrač prefinjene tehnike, sjajan šuter čiji su golovi Leotaru nerijetko donosili, pogotovo na strani, dragocjene bodove. Izuzetno fer i korektan, poštovan i omiljen kod suigrača i publike godinama je bio stub i oslonac Leotara u II saveznoj ligi.
Nakon završetka igračke karijere bio je aktivan sportski i fudbalski radnik ne samo u Trebinju nego i šire, vrlo uspješan savezni fudbalski sudija na A listi koji je u nekoliko navrata sudio velike derbije na Marakani,  Poljudu, Maksmiru, Koševu i drugim velikim fudbalskim terenima Jugoslavije.

Sahrana je u Trebinju, u nedelju 26. novembra 2023. godine u 13 časova.