XS
SM
MD
LG

Gačanke nastavile pobjednički niz

Foto:Glas Srpske

Odbojkašice Gacka savladale su večeras  u Brčkom Bimal Jedinstvo 3:1 u finalu Kupa Republike Srpske i nakon 23 godine vratile ovaj trofej u klupske vitrine.

Višestruki šampion najmasovnijeg takmičenja u Srpskoj i do večeras aktuelni osvajač Kupa Srpske Bimal Jedinstvo morao je da čestita ekipi iz Hercegovine.

Trener Gačanki Saša Slijepčević istakao je da je ovo veliki trenutak za klub te da su dugo čekali ovu titulu.

– Moramo biti prezadovoljni, radimo predano i pružamo odlične partije na svim frontovima. Ovo je velika pobjeda za sve nas, četvrta titulu osvajača Kupa Srpske, a posljednju smo osvojili davne 2000. godine – rekao je Slijepčević.

Ivana Radović proglašena je za najbolju igračicu finalnog susreta, a za „Glas Srpske“ naglasila  je da je finale opravdalo svoj epitet.

 Mnogo smo se pripremale za ovu utakmicu, gdje su trud, borbenost i zalaganje došli do izražaja. Presrećni smo svi i trudićemo se da ostanemo u istom ritmu. Utakmica nije bila nimalo lagana, nijanse su odlučile, gdje je i sreća bila malo vise na našoj strani. Mnogo mi je drago što sam dio ove ekipe i ponosna sam na nas. Osvojivši nagradu za MVP želim da se zahvalim ekipi jer sigurno ne bih bila to bez njih. Dali su mi je motivaciju da još više radim na sebi i napredujem – rekla je Radovićeva.

Važno je naglasiti da su Gačanke ovaj susret igrale bez kapitena Katarine Popović koja je van terena bila zbog povrede.

Obje ekipe ove godine igrale su i u okviru evropskih takmičenja, a Gačanke uskoro čeka okršaj sa ekipom zagrebačke Mladosti u okviru osmine finala CEV Kupa.

Izvor: Glas Srpske