XS
SM
MD
LG

Krenulo skijanje, hvala OC Jahorina


Milan Ilić, Rambo i Dragiša Ćorsović

Ognjen Spasojević i Božana Savić

Pune 22. godine radim tv serijal S Jahorine s ljubavlju. A ono što valja ne treba prekidati.

Tako će biti i ove sezone, dakle krenućemo sa druženjem na padinama naše prelijepe planine.

Novina ove sezone će biti i moje svakodnevno pisano javljanje. Dakle, jutros, nakon kafe u mom omiljenom restoranu u Istočnom Sarajevu, Knezu, put me odveo ka Jahorini.

Lagana vožnja po snijegu i cesti koja nije vidjela ’’grtalicu’’, bez žurbe, jer na snijegu nema ’trčanja’’ stigao sam na planinu. Snijeg me je pratio sve vrijeme, a na Jahorini je bio još intenzivniji. Stižem oko 9 časova i 20 minuta i vidim da radi ski lift na Poljicama. Na sidru već nekoliko skijaša, tražim parking, a nalazim ga kod hotela Termag. Prije toga sam na parkingu ispod Vučka vidio Esmu Kreso kako se sa sinom i kćerkom sprema za skijanje. Znao sam da će biti i oni. Pa kako da krene skijanje bez njih troje. Neće moći!

Nakon toga odlazim prema stazi Poljice i susret sa  Jovanom Rudićem, jednim od najboljih ski instruktora na planini. Produžavam dalji i idem ciljano na ’’prvu starletu’’ Jahorine Ognjena Spasojevića. Nas dvojica smo prije nekoliko godina izbacivali ’’more’’ fotografija sa planine, pa smo jedan za drugog poslati ’’starlete’’. Sada smo napredovali i ne objavljujemo baš sve. Biramo za društvene mreže, a on ima pojačanje Božanu Savić, prvog čovjeka hotela Damis na Palama. Ona je stručnjak za društvene mreže, a prije nego sam to otkrio Ogi mi je pokazao skije Božanine. Prelijepe retro Elan skije. Malo smo se šalili, a onda su mi oni rekli da je staza dobra, da se može skijati i da te ovo odličan početak sezone.

Uputili su pregršt pohvala za ekipu Olimpijskog centra sa generalnim direktorom Dejanom Ljevnaićem na čelu. Pokrenuli su danas skijanje i to će mnogo značiti svima.

U dobro raspoloženju odlazimo do  kafane u Centrali. Ona polako postaje kultno mjesto Jahorine.

Priključio nam se i tvorac Centrale Puniša Lučić i Milan Ilić, Rambo najomiljeniji lik Gorske službe Jahorine. Ko na Jahorini nije upoznao Ramba, taj mora opet doći!

Milan Ilić, Rambo i Dragiša Ćorsović

Lagana priča prijatelja, a ja sa Božanom ’’prolazim’’ brzi kurs društvenih mreža. Ona toliko to brzo sve pojašnjava i objašnjava da će mi trebati vremena večeras da to sve ponovim. Valjda ću da uspijem, a vi ćete, koji me pratite na Instagramu vidjećete ima li koristi od tog ’’brzog kursa’’. Ako ne, valja na popravni...

Druženje je brzo prošlo, moralo se krenuti nazad jer su me čekale obaveze na portalu www.sportdc.net. Prije toga odlazak po pancerice moje. Bile su u jednoj skijašnic od prošle sezone, sada su stavljene u pogon. Narednih dana me očekuje odlazak na vakumiranje pancerica i polako spremanje i za moje prvo skijanje u sezoni 23/24.

Dakle, bilo je ovo moje prvo pisano javljanje, a valja to sve izdržati do 31. marta iduće godine.

Jahorina, 26.11.2023.