XS
SM
MD
LG

Nikola Lončar buduća golmanska nada iz Republike Srpske

Nikola Lončar FOTO: sportdc

Ekipa Spartaka Ždrepčeve krvi pruša odlične partije u Omladinskoj ligi Srbije, a na golu Subotičana stoji Nikola Lončar, krajiško dete ispod Kozare. Mladi čuvar mreže koji je rođen 31. januara 2005. godine u Prijedoru otkako je stao na gol-liniju popularnim “golubovima” je sve krenulo kako treba, idu uzlaznom putanjom.

 


-Trenirao sam i čekao svoju priliku da debitujem u juniorskom timu Spartaka Ždrepčeva krv. Dugo su bili nerešeni i papiri, čekao sam i dočekao! Debitovao sam u 10. prvenstvenom kolu i od tada ne znamo za poraz, sve je krenulo nabolje za našu ekipu, ali i za mene, lično… Mogu da budem prezadovoljan i samo da ovako nastavi – počeo je priču mladi Nikola Lončar.
Od tada su Subotičani naredali četiri pobede i jedan remi: Radnički Novi Beograd 2:1, IMT 0:0, Čukarički 4:0, Radnički 1923 (Kragujevac) 5:1 i Partizan 2:0.
-Posebnu su mi drage pobede protiv Čukaričkog na Banovom brdu, a kao gosti smo savladali i Partizan u Beogradu. Ne pobeđuju se crno-beli često! Debitovao sam na Novom Beogradu protiv Radničkog i bilo je to za mene ostvarenje sna! Svaki fudbaler sanja da počne da počne karijeru na ovakav način, meni se sve otvorilo i poklopilo i Bogu hvala, samo da ovako potraje, da me zdravlje posluži – dodao je Lončar.

Nikola Lončar FOTO> sportdc

 


Što se tiče daljih ambicija mladi čuvar mreže je istakao:
-Moja očekivanja za dalje su da nastavim u istom ritmu i da se odličnim partijama izborim da zaigram za prvi tim Spartaka, jer to je čast i privilegija. Tako bi mi se ostvario dečački san da postanem prvotimac velikog kluba kao što je Spartak iz Subotice.
Ponikao je u Fudbalskom klubu Omarska, a potom je prešao u redove FK Krupa iz Krupe na Vrbasu.
-U tom periodu veliku zahvalnost dugujem treneru golmana Siniš Mrkobradi, koji je danas u “A” reprezentaciji BiH. Radio sam s njim, mnogo mi je pomogao da postanem bolji golman i bolji čovek. On ima veliku ulogu u mom golmanskom formiranju – rekao je Lončar, a potom nastavio:
-Takođe, veliku zahvalnost dugujem i Aleksandru Vrhovcu zato što mi je, pre svega, dao šansu da branim u OFK Spartak 2013, kada to drugi nisu i što je verovao u mene. Plod mog rada, truda i zalaganja je bio poziv na probu u Spartak Zdrepčevu krv u kojem je nekada igrao i Aleksandar i je dalje bio uz mene i sada je. Čujemo se, razmenjujemo iskustva, pričamo, bodri me i podržava, veruje u mene. Ne mogu da ne spomenem svoje roditelje koji su mu najveća podrška na mom putu i zahvalan sam im što od prvog dana veruju u mene.
Još jedna krajiška golmanska zvezda se rodila i čeka se da zablista na svetskom nebu…

Nikola Lončar FOTO> sportdc

Želja reprezentacija BiH

Istakao je Nikola Lončar još jednu životnu želju…
-Ispunio sam san da zaigram za Spartak Ždrepčevu krv, sada čekam i iskušpenja u seniorskom fudbalu koja će neminovno doćži. Takođe, kao i svaki mladi igrač maštam o reprezentaciji i čekam poziv iz Fudbalskog saveza BiH. Želja mi je da zaigram u reprezentativnom dresu i da se dokažem i na tom nivou. Nadam se da ću uspeti i da će mi se želje ostvariti, jer malo je onih koji to mogu da dožive – rekao je Nikola Lončar.