XS
SM
MD
LG

Presudila isključenja
Rukometašice Srbije poražene su večeras u Herningu od domaće selekcije Danske sa 21:25 (12:10), u meču prvog kola grupe E Svetskog prvenstva

FOTO: EPA/Bo Amstrup
facebook sharing button
twitter sharing button
viber sharing button
whatsapp sharing button

Odlično je Uroš Bregar postavio taktiku i gotovo 55. njegov tim je kontrolisao igru i rezultat.

– Imali smo utakmicu u rukama, a onda su nas isključenja poremetila. Igrali smo u drugom poluvremenu deset minuta sa igračicom manje i opet uspeli da pariramo. Želeo sam da izbegnemo faulove za penal, ali na kraju nam se baš to desilo. Danska je jako kvalitetna, a ja ponosan sam na devojke i moram da budem zadovoljan posle svega.

Kapiten i jedna oda najboljih igračica našeg tima na sinoćnjem meču, Sanja Radosavljević posle utakmice je istakla:

– Ponosna sam na sve devojke, nažalost izgubile smo zbog danka neiskustva. Takođe, nismo uhvatili nekoliko odbijenih lopti, ali šta da se radi. Borile smo se protiv ovakve Danske do kraja utakmice i bile ravnopravan rival iako u timu imamo čak osam debitantkinja.

Maestralnu partiju je pružila Jovana Jovović i pokazala da može da bude lider tima i nasledi Andreu Lekić.

– Mislim da možemo da budemo ponosne, mi smo verovali da možemo, igrale smo odlično i pred 12.000 ljudi u dvorani, a to nije lako. Nama je to dalo dodatnu energiju i motiv. Napravile smo neke greške, ali to je zbog mladosti i neiskustva, krećem od sebe jer sam imala dve u ključnim situacijama. Ovo nije naš maksimum, idemo na Rumuniju.