XS
SM
MD
LG

Danas smo pitali, ali i bili pitani...(video)

Dejan Ljevnaić i Dragiša Ćorsović

Poslovi oko početka snimanja serijala S Jahorine s ljubavlju su konačno završeni i danas smo napravili prvu emisiju. Snimili smo generalnog direktora Olimpijskog centra Dejana Ljevnaića.

Snimanje smo uradili u Olimpijskom baru, onom donjem dijelu, ali prije polaska na planinu stigla mi je fotografija. Esma Kreso mi je poslala fotos priprema za izlazak na stazu. Tu je bandana emisije,a ona sa svojim klincima, blizancima, sinom i kćerkom je  svakodnevno na padinama planine,

Jesmo unijeli pometnju među radnike, imali su mnogo posla, ali smo naših 30-tak minuta uradili bez bilo kakvog ometanja.

Zahvaljujem se svima, imali su strpljenja, a Dejan je  bio raspoložen za razgovor.

Opuštena atmosfera, razgovor oko urađenog, onog što se planira uraditi, a dotakli smo se i Igrišta.

Bilo je zaista danas zadovoljstvo raditi, a prije dolaska u Olimpijski bar prisustvovao sam dodijeli 100  skija dječici, u akciji 1000 skija za našu djecu.

Iskoristio sam jednu kraću pauzu u scenariju ove priredbe i razgovarao sa Selamom Čabrić, ministrom za Porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske.

Bila je sa svojom djecom na skijanju. Naučila je skijati na Vlašiću, a dobro se snalazi i na Jahorini. Saznao sam i da je Selma navijač Partizana, mada je bila u  crveno – bijeloj kombinaciji.

Nakon toga je uslijedio odlazak na vrh planine i snimanje sa generalnim direktorom.

Po tom obaljenom poslu, imao sam priliku da i mene snimaju. Kolege sa Radio televizije Srbije, predvođeni novinarkom Jelenom Božović.

Došli su na planinu da naprave reportažu oko Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Prije tog snimanja, sam ipak ja bio u prilici da razgovaram i snimim Jelenu.

Dopisnik je RTS-a iz Užica, Nekada je bila aktivni skijaš, takmičar, a danas snijeg voli samo iz tople sobe. Nahvatala se radeći zime, pa joj je dosta minusa.

Fotografija Esme Kreso

Dok sam je snimao naišla su sestre Lea i Lana Dursum, Bile su moje gošće prije nekoliko godina u uvijek mi je drago vidjeti te dvije mlade uspješne djevojke.

E nakon toga sam odgovarao na Jelenina pitanja. Pomogao sam im kolegijalno da nađu još sagovornika oko ZOI 84. Poželio sam im srećan radi i krenuo kući.

Prije toga smo provjerili da li smo spakovali svu opremu. Znali smo ostaviti stative, mikrofone, ali smo ih na Jahorini uvijek pronalazili. Tačnije, vlasnici gdje smo radili su ih ostavljali, pa nas kontaktirali i vraćali nam ih.

Danas smo ipak bili precizni, nismo ništa zaboravili. Valjda!

Nastaviće se…