XS
SM
MD
LG

Privatni sektor najbolji
„Privatni sektor“ osvojio Radničku ligu u malom fudbalu

Ekipa „Privatni sektor“ osvojila je Radničku ligu u malom fudbalu, pošto je u finalu poslije penala sa 6:5 savladala „Univerzitetsku bolnicu“. Treće mjesto pripalo je prošlogodišnjnim šampionima „Policijskoj upravi Foča“ koja je sa 4:3 nadigrala „Kazneno-popravni zavod“.

Treću godinu uzastopno okupljeni oko najvažnije sporedne stvari na svijetu na parketu Gradske dvorane družili su se fočanski šumari, električari, policajci, trgovci, ugostitelji, učitelji, poštari, medicinari, opštinari i radnici raznih drugih zanimanja.

Za nešto više od mjesec dana, koliko je takmičenje trajalo, kapiten pobjedničke ekipe Jovo Janjić postigao je najviše pogodaka, dok je njegov kolega iz tima Vladimir Veljović ponio priznanje najboljeg golmana.

-Bilo je lijepo druženje, sve ekipe igrale su u duhu fer-pleja. U finalu je bilo borbeno, ali smo više sreće imali na penale-rekao je Janjić.

Pohvale protivnicima i organizatorima i iz ekipe „Univerzitetske bolnice“.

-Bilo je vrlo tvrdo finale, ali na penale je uvijek lutrija, nismo uspjeli da pobijedimo. U svakom slučaju čestitke protivnicima. Odlična je organizacija i ovo je nešto što promoviše sportski duh. Već drugi put gubimo u finalu, pa se nadamo da ćemo nekad uspjeti i prvi da budemo-rekao je golman „Univerzitetske bolnice“ Srđan Popović.

Njegov saigrač Bojan Mihajlović proglašen je za najboljeg igrača Radničke lige.

-Već dvije godine igram ovo takmičenje, Liga je odlična i mnogo sam zadovoljan što imam mogućnost da igram sa kolegama sa posla. Bilo je dosta dobrih ekipa i drago mi je što sam najbolji igrač ovako dobrog takmičenja-rekao je Mihajlović.

Nakon prošlogodišnjeg trijumfa, u „Policijskoj upravi Foča“ očekivali su da bi mogli da odbrane trofej. Zaustavljeni su u polufinalu, pa su igrali utakmicu za treće mjesto.

-Opet imamo utješnu nagradu, jer smo osvojili treće mjesto. Ovo je odličan turnir, gdje je najbitnije druženje mlađih i starijih kolega, pa bi bilo dobro da se ovako nastavi i ubuduće-rekao je igrač „Policijske uprave“ Saša Perišić.

Osim za postignut rezultat i pokazane sportske vještine organizatori su dodijelili i nagradu za poštenu i korektnu igru. Ove godine pripala je ekipi „Opštine“.

-Ovo je takmičenje radnika, već smo u godinama i vodimo računa da se niko ne povrijedi. Uz druženje, to je najvažnije, ali i da što više preduzeća učestvuje-rekao je igrač „Opštine“ Saša Bulatović.

Pod pokroviteljstvom Opštine Foča, organizator je Skupština Radničke lige. U planu je i proširenje takmičenja.

-Dogodine ćemo širiti Ligu. Cilj nam je da pravimo međuopštinsko takmičenje, a čak imamo zahtjeve da organizujemo Ligu veterana za starije od 40 godina-rekao je predsjednik Skupštine Milija Radović.

-Prije svega pobijedilo je druženje u dobroj atmosferi i fer-igri. Sama činjenica da nije bilo povrijeđenih igrača dovoljno govori o odnosu učesnika prema protivnicima i sve pohvale idu kako organizatorima, tako i pobjednicima i ostalima koji su se takmičili. Pozivam ih da se i iduće godine prijave -rekao je načelnik opštine Milan Vukadinović.

Radnička liga u malom fudbalu je sportsko-rekreativno takmičenje radnih kolektiva u Foči, koje je 2021. godine obnovljeno na inicijativu lokalne uprave i opštinskog Sindikata.

Ovogodišnjem takmičenju odazvalo se 10 ekipa.

www.radiofoca.com