XS
SM
MD
LG

Broćeta: Napad na srpsku djecu u Bihaću dokaz da FBiH živi u prošlom vijeku

Goran Broćeta FOTO: arhiva sportdc

Napad na mlade drvarske fudbalere u Bihaću dokaz je više da veći dio FBiH još živi u devedesetim godinama prošlog vijeka i da su napadi na Srbe na vjerskoj i nacionalnoj osnovi svakodnevica, ali će srpska djeca i dalje pobjeđivati jer su ponos i inat jači od vrijeđanja, izjavio je delegat iz reda Srba u Domu naroda federalnog Parlamenta Goran Broćeta.

 

 

"Incidenti i napadi na vjerskoj i nacionalnoj osnovi širom FBiH su postali svakodnevica srpskih povratnika", istakao je Broćeta, komentarišiću napad na drvarske mlade fudbalere tokom turnira u malom fudbalu u Bihaću, gdje su im psovali "srpsku i četničku majku".

Broćeta je istakao da mržnja prema Srbima u FBiH, pa je usmjerena i prema srpskoj djeci.

"Dokle doseže mržnja prema svemu što je srpsko govori i to da čak i djeca koja se bave sportom, promovišući svoj klub, opštinu i one prave istinski zdrave vrijednosti - smetaju i nisu dobrodošla samo zato što su Srbi", rekao je Broćeta za Srnu.

On je upitao šta još treba da se desi da bi konačno neko odgovarao za ovakve postupke?

"Najoštrije osuđujem napad na naše dječake i očekujem od institucija Unsko-sanskog kantona da odgovorne privedu i adekvatno kazne. A, naša djeca će i dalje donositi medalje sa svih takmičenja jer su ponos i inat jači od napada i vrijeđanja", naglasio je Broćeta.

Ekipa mladih fudbalera iz Drvara napadnuta je fizički i verbalno na turniru u malom fudbalu u Bihaću, a napadači su im psovali "srpsku i četničku majku".