XS
SM
MD
LG

Tod-Saunders i Esma Alić najbrži drugog dana na Ravnoj planini, Šljivić doskijao do postolja

Drugi dan FIS trke "Trofej Ravne planine" u Palama donio je pobjede u slalomu Britanca Samuela Toda-Saundersa i reprezentativke Bosne i Hercegovine Esme Alić.

Tod-Saunders je dvije vožnje prošao sa vremenom 1:45.90 minuta, 38 stotinki brže od Hrvata Ota Orešića. Treće mjesto na postolju obezbijedio je sebi odličnom vožnjom domaći takmičar Marko Šljivić sa 58 stotinki zaostatka. Jučerašnji pobjednik Joanis Proios je bio dvije stotinke sporiji od Šljivića i završio je kao četvrti.

Dino Terzić je bio sljedeći bh. predstavnik na 9. mjestu, onda slijedi Milivoje Mačar koji je završio na 13. mjestu, Izet Lut Osmanagić je bio 25., a onda slijede Afan Mehić i Nadir Busevac na 27. i 28. mjestu, te Adis Buzo i Dal Smajić, kao 30. i 31. Noa Miljković, Tarik Zuhrić, Ali Gičević i Danial Murtić nisu završili trku.

Esma Alić danas na Ravnoj planini nije imala konkurenciju. Stazu je prošla sa vremenom 1:56.16, četiri sekunde brže od drugoplasirane Italijanke, Đorđije Martin. Treća je završila Iskra Mučko iz Hrvatske. Ina Likić je za 13 stotinki ostala bez podijuma na četvrtom mjestu, dok Nikolina Dragoljević i Taira Šahbazović nisu završile trku.