XS
SM
MD
LG

Veljko Ražnatović dolazi u Banjaluku

Detalj sa press konferencije FOTO: BK Slavija

U Bokserskom klubu Slavija planiraju da, ove godine, nastave tamo gdje su stali prošle. Naredni takmičarski ispit čeka ih 16.februara, a u goste im, u dvoranu „Obilićevo“ stiže ekipa beogradskog Radničkog. Dvoboj trećeg kola Bokserske lige Srbije imaće i i dodatni program.

 

 

Nakon što bokseri Slavije i Radničkog odmjere snage u ring ulaze Veljko Ražnatović kojeg čeka profesionalni meč sa Pjotrom Budzievskim, ali i Vladan Babić, kapiten bokserske reprezentacije Srbije koji još uvijek čeka svog rivala.

Očekujemo veliki spektakl i pozivamo sve ljubitelje bokserske vještine da nas podrže da ostvarimo pobjedu. Nastavljamo da radimo punom parom. Nakon što smo u Regionalnoj ligi napravili odličan rezultat, isto to želimo da ponovimo i u tekućoj sezoni u Boskerskoj ligi Srbije. U goste nam stiže jedan od najtrofejnijih klubova sa ovih prostora, ali mi želimo, kao i uvijek, da ostvarimo pobjedu. Uz dvoboj Slavije i Radničkog, čekaju nas i dva profesionalna meča. BK Slavija tako pravi novi iskorak na svim poljima, i takmičarskom, ali i organizacionom.” poručio je Dalibor Petković, predsjednik BK Slavija.

Ulaz će ponovo biti besplatan, a iz BK Slavija poručuju da očekuju dupke pune tribine.

Siniša Vidović, jedan od najzaslužnijih za organizaciju I dva profesionalna meča tokom bokserske večeri, kaže da očekuje novi spektakl.

Čeka nas pravi bokserski spektakl i očekujem da će dvorana “Obilićevo” biti mala da primi sve ljubitelje boksa. Uvjeren sam da će Slavija i Radnički odraditi vrhunski meč, a onda slijede i dva meča u profesionalnom boksu, a u oba će nastupiti reprezentativci Srbije. Vladana Babića čeka dvoboj u superteškoj kategoriji, u trajanju od četiri runde, dok će Veljko Ražnatović boksati osam rundi protiv veoma nezgodnog boksera iz Poljske.” poručuje Vidović, član UO BK Slavija

U BK Slavija danas su pohvalili i renoviranom klupskom dvorana koje sada sija punim sjajem od temelja do krova.

Zidove krase velikani banjalučkog kluba, svlačionice su nove, a nova je i konferencijska sala.

Igor Savičić, direktor banjalučkog kluba kaže da je za kratko vrijeme urađen veliki posao.

U maju 2022. Godine, kada smo došli ovdje, zatekli smo jako loše stanje, nije bilo ni vode, ni struje, krov je prokišnjavao, a tu su trenirala 3-4 dječaka. Poslije toga napravili smo plan za reorganizaciju. Uz pomoć republičkih i gradskih institucija, Kabineta Predsjednika Republike Srpske i Kabineta Gradonačelnika Bajaluke, stvorili smo jako dobre uslove za trening i sada već ima oko 50 djece početnika koji redovno treniraju. Obezbijeđeni su i rekreativni treninzi za žene i muškarce, kao i za naš prvi tim BK Slavija. Bokseri su takođe prezadovoljni uslovima u dvorani, gdje imaju dobre uslove za napredak. U goste nam sada dolazi Radnički, jedna vrlo dobra ekipa. U prethodna dva kola upisali smo po pobjedu i poraz i zadovoljni smo do sada urađenim. Smatram da imamo dobar sastav i da možemo do pobjede protiv Radničkog, ali i do titule u Bokserskoj ligi Srbije.” poručio je Savičić.