XS
SM
MD
LG

Prijedor: Novo ruho sportske dvorane "Mladost"

Sportska dvorana u Prijedoru FOTO: RTRS

Za sportiste i srednjoškolce Prijedora obnavljanje sportske dvorane znači i novo sportsko poglavlje koje će dati i bolje rezultate.

 

Nakon 50 godina postavljen je novi parket, a urađena je i podkonstrukcija koja će ublažiti padove kako bi sportisti bili bezbjedniji.
Za unapređenje sporta u Prijedoru značajna sredstva izdvojio je kabinet predsjednika Srpske Milorada Dodika i Gradska uprava.
Od 1976. godine nije bilo većih ulaganja u sportsku dvoranu "Mladost".
Sportisti kažu, ovo je početak nove sportske ere i boljih rezultata.
-Bez dobrih uslova nema ni dobrih rezultata. Mislim da je ovo bilo neophodno za Grad Prijedor - izjavio je trener Košarkaškog kluba "Spartak" Prijedor Danilo Palalić.
-Ako hoćete neki rezultat onda ljudima morate dati i uslove. Mislim da je ovo jedan od preduslova da se dođe do vrhunskih rezultata - poručio je trener Odbojkaškog kluba "Prijedor" Vlado Vuković.
Za novi parket iz kabineta predsjednika Srpske izdvojeno je 200.000, a grad je obezbijedio 45.000 maraka. Razmatraju se sljedeći koraci adaptacije dvorane.
-Problem su i tribine i stakla koja se nalaze okolo, ali moramo jednostavno odrediti prioritete - naglasila je direktor Sportske dvorane "Mladost" Prijedor Tijana Bereta Jacišin.
-Mi smo opredijeljeni da što više uložimo u infrastrukturu. Smatramo da naši klubovi i naši sportisti to zaslužuju i krećemo se ka tome - rekao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.
Od početka sljedeće sedmice u dvorani počinju treninzi za 15 sportskih klubova i nastava fizičkog vaspitanja za učenike četiri srednje škole iz Prijedora.
RTRS