XS
SM
MD
LG

Dolazak Barbareza i Spahića nije slabost FS BiH

Zanimljiva je bila jučerašnja pres  konferencija na kojoj su na pitanje novinara odgovarali novi bh selektor Sergej Barbarez, sportski direktor FS BiH Emir Spahić i predsjednik Vico Zeljković.

Sarajevski novinari nisu krili oduševljenje što je Barba, kako ga svi zovi, novi selektor, a Spaha direktor reprezentacije.

Zanimljivo je bilo pratiti pres i slušati pitanja novinara. Najviše ih je interesovalo ko će u Barbarezov stručni štab, jer je on dobio ekskluzivno pravo ( do sada nije bilo tako) da sastavi stručni štab.

Šuška se da će u njemu biti Zlatan Bajramović, Mirko Hrgović, Vedad Ibišević… Za sada znamo da će Kenan Hasagić biti zadužen za golmane, zajedno sa dosadašnjim članom stručnog štaba Sinišom Mrkobradom.

Ono što bi se moglo izvući kao zaključak da će stručni štab biti multietičan.

Barba i Mrkobrada Srbi, Hrgović Hrvat, a Hasagić, Ibišević, Bajramović Bošnjaci. Ko će se tu još naći vidjećemo, ali nije nam promakla konstatacija kako je ovo sada prilika da se naprave korekcije i u mlađim kategorijama.

Već se počelo pričati da će u savez Vlatko Glavaš, pa da se mora naći mjesto za Bolu, Balju…Nisu oni ništa manje legende od Barbe, Spahe, kažu pojedinci iz federalnog Sarajeva.

Čini se da su ovo imenovanje neki shvatili kao neku kapitulaciju FS BiH, pa da je dolazak ove dvojice pobjeda tribine nad čelnicima saveza.

Odgovorio im je predsjednik FS BiH Vico Zeljković konstatacijom da njih dvojica nisu došla da bi bila brana od napada na FS BiH, sa tribina. Mogu se oni braniti i bez Barbareza i Spahića, a dobro bi bilo da to mnogi shvate na vrijeme i da se manu ćorava posla zvanog prekompozicija FS BiH.

On je napravljen zna se kako i zna se dobro kako se u njega ulazi i izlazi. Dopadalo se to nekome ili ne, FS BiH čine dva entitetska saveza, a popunjava se prema važećem statutu.

To naravno moraju da znaju i ovi koji su dobili priliku da vode reprezentaciju.

Tu se njihov posao završava (reprezentacija), a o ostalim poslovima se pitaju neki drugi.

Sviđalo se to nekima ili ne!