XS
SM
MD
LG

Budućnost oštećena u Beogradu

Sudijska komisija ABA lige oglasila se dan nakon burnog meča Partizan – Budućnost

Da bi razjasnila situacije koje su se dogodile u trećem meču polufinalne serije Partizan - Budućnost, Sudijska komisija ABA lige procenila je tri sudijske odluke u tom meču. Utvrđeno je da je Budućnost oštećena u situaciji posle koje je njen najbolji igrač Jogi Ferel isključen u 24. minutu meča. Tom prilikom dosuđen mu je prekršaj na Kevinu Panteru, pri šutu Partizanovog kapitena za tri poena, a nakon što se Ferel žalio na to sudijama, dobio je tehničku grešku i zbog toga je isključen, zato što je pre toga dobio i nesportsku u prvom poluvremenu. Pročitajte šta piše u saopštenju:

- Na 7:09 do kraja druge četvrtine, nakon što je lopta napustila ruke ofanzivnog igrača Kevina "Jogija" Ferela, dok je pokušavao da ubaci trojku, pre nego što je doskočio dogodio se kontakt telima koji je inicirao defanzivni igrač, Aleksa Avramović. Sudije su dosudile prekršaj na ofanzivnom igraču (Ferelu) i to je bila ispravna odluka.

- Prilikom doskoka, Ferel je udario defanzivca Aleksu Avramovića u glavu desnom rukom. Sudije su iskoristile mogućnost da pogledaju video-snimak i posle pregleda dosudile su nesportski faul napadaču Ferelu. Arbitri su napravili ispravnu odluku.
- Na 6:47 do kraja treće četvrtine, kada je uputio šut za tri poena, Partizanov košarkaš Kevin Panter pomerio je desnu nogu u stranu i inicirao je kontakt sa defanzivcem Ferelom. Sudije su svirale faul na šuteru, što je bila pogrešna odluka. Trebalo je da dosude tehničku grešku ofanzivnom igraču Kevinu Panteru"

Bez Ferela, Budućnost nije uspela da se ravnopravno bori sa crno-belima, koji su do kraja meča preuzeli potpunu kontrolu i dominantno završili meč, prošavši u finale protiv Crvene zvezde. Posle meča, Amerikanac je ostavio oštru poruku na društvenim mrežama.

Takođe, Budućnost se oglasila saopštenjem posle utakmice. "Nažalost, obistinilo se ono na šta već dugo Košarkaški klub 'Budućnost VOLI' upozorava. Ko će biti pobednik u važnim utakmicama ABA Lige više ne odlučuju igrači i njihov kvalitet i igra, nego drugi koji bi, pre svega, trebali da budu u funkciji kvaliteta košarke i regularnosti lige. Takvim ponašanjem ABA Liga, čini nam se, doživljava najteže trenutke", piše između ostalog u poruci iz Podgorice.

Sudije "majstorice" Partizan - Budućnost bili su Saša Pukl, Damir Javor i Tomislav Hordov.