XS
SM
MD
LG

Tangovi dječaci osvojili turnir u Holandiji

Dječaci iz Škole fudbala Tango, 2011. godište, osvojili su Euro-sporting turnir "Drente kup" u holandskom Mepelu.

Ova nadarena generacija Tangovih dječaka otišla je na turnir na poziv Esmira Džafića - Čaje, vlasnika Škole fudbala Čaja iz Visokog koji nije imao generaciju 2011. godište, te je pozvao Tango, tako da je jedna uspješna saradnja ove dvije škole fudbala nastavljena.

- Želim prvo da čestitam igračima i našem treneru Nevenu na još jednom osvojenom prvom mjestu i potvrdi da je ova generacija zaista talentovana. Za njih će tek u budućnosti još više da se čuje. Veliku zahvalnost dugujemo našem velikom prijatelju Esmiru Džafiću - Čaji, koji nas je pozvao da idemo na ovaj turnir sa njegovom školom fudbala. Nastavljamo tako jednu dobru saradnju, i ranije smo zajedno nastupili na nekim turnirima, sarađivali i sigurno da ćemo i u budućnosti, jer dobre navike ne treba mijenjati, kaže nam Branislav Arsenijević. 

Tango koji je na turniru nastupio pod imenom Čaja je vodio trener Neven Pejušić, a u šest odigranih utakmica  su pobijedili pet puta i jednom remizirali. 

U grupnoj fazi turnira Tango/Čaja je savladao Niuv Vensel 4:0 (Đurišić dva puta striejlac, po jednom Pejušić i Kenjić), zatim su bili bolji od Štajnbaha 2:1 (Đuričić i Kapetina), te od Fokusa 07 1:0 (Đuričić).  U drugoj fazi takmičenja su savladali JSG Balve 3:0 (Đuričić dva gola i Ugarak), potom su remizirali sa Rosenhojem, a u posljednjoj utakmici su bili bolji od Ringsteda 1:0 (Đuričić)