XS
SM
MD
LG

Partizan porazio Megu

Košarkaši Partizana dočekali su ekipu Mege u polufinalnom meču košarkaške Superlige Srbije u "Beogradskoj areni" i slavili su rezultatom 82:72, po četvrtinama 22:22, 18:20, 23:13, 19:17.

Utakmica je počela izjednačeno, a Partizan je brzo preuzeo inicijativu. Avramović i Trifunović su svojim preciznim šutevima doprineli vođstvu, ali Mega je uspela da se održi u igri zahvaljujući dobrim potezima Đurišića i Jelavića. Kraj četvrtine obeležio je Ilijasolu sa trojkom, izjednačivši rezultat na 22:22.

Mega je u drugoj četvrtini uspevala da održi korak sa Partizanom, uz nekoliko brzih serija poena. Međutim, crno-beli su koristili greške protivnika, a Ponitka je briljirao u odbrani i napadu. Uprkos čestim greškama i promašajima sa obe strane, Partizan je održavao minimalnu prednost, završivši poluvreme rezultatom 42:40.

Partizan je u trećoj četvrtini pojačao odbranu, što je rezultiralo serijom blokada i presudnih skokova. Avramović i Smailagić su pogađali važne šuteve, dok je Mega pokušavala da se vrati u igru preko Đurišića i Markovića. Krajem četvrtine, crno-beli su uspeli da se odvoje na 63:55.

U poslednjoj deonici, Partizan je održavao prednost, ali Mega se nije predavala. Serijom poena Jovića i Đurišića, gosti su uspeli da smanje zaostatak na pet poena, ali ključni trenuci pripali su Partizanu. Trifunović i Ponitka su pogađali važne slobodne bacanja, a Avramović je bio nepogrešiv u prodorima. Mega je pokušavala da se vrati šutevima za tri poena, ali je Partizanova odbrana bila neprobojna.

Neočekivani MVP ove utakmice bio je Uroš Trifunović, koji je postigao 23 poena, osam skokova i imao indeks 25. Avramović je dodao 16, Panter 15 poena, dok su ostali bili jednocifreni.

U ekipi Mege Jović je imao 15 oena, dok je Đurišić dodao 15 uz sedam asistencija. Kovačević je ubacio 12 poena.

Druga utakmica se igra 27. maja od 20 časova u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.