XS
SM
MD
LG

Skupština RSRS: Jednoglasno usvojeni svi izvještaji

Detalj sa Skupštine RS Republike Srpske FOTO: RSRS

Na redovnom zasjedanju Skupštine Rukometnog saveza Republike Srpske jednoglasno su usvojeni svi izvještaji na sjednici koja je održana u Gradišci. Posebno opširan bio je izvještaj o radu Upravnog odbora kojeg je podnio Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, ali i  izvještaj Nadzornog odbora kojeg je prezentovao predsjednik ovog tijela Boris Srdić.

-Zahvalan sam svim članovima Upravnog odbora na radu i zalaganju. Ponosan sam na sve što smo dosad uradili i smatram da možemo još više i ka tome ćemo težiti u narednom periodu. Teško jeste, ali se zajednički moramo izboriti za bolji status rukometa i nadam se da će nam tu pomoći proslavljeno rukometno ime Mladen Bojinović koji je nedavno imenovan za savjetnika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, po pitanju sporta i omladine. Želim istaći da smo uspješno okončali takmičarsku sezonu i da m:tel Prva liga nije bila nikada kvalitetnija kao ovog puta. Ovom želim dodati da je velika stvar što su rukometaši Borca osvojili Kup BiH i na tome im čestitam - rekao je Marinko Umičević koji je dodao kako su novčano rad saveza pomogli Vladimir Branković, Darko Savić i Nedeljko Perišić.

I sam Marinko Umičević je takođe novčano podržavao rad saveza, pogotovo kada se radila zamjena stolarije, krečenje i slično.

-Najvažnije u svemu tome da sada zaposleni imaju bolje uslove. Želim istaći da smo za promjenu stolarije dobili jedan dio sredstava od Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti, zahvaljujući direktoru Srđanu Todoroviću i urgenciji Vojislava Rađe. Još jednom veliko hvala svima kao i Borisu Suvajcu koji je obezbijedio medalje i ostalo za završnicu Omladinske lige - dodao je Umičević koji je pohvalio rad komesara za takmičenje kao i Komisije za omladinski rukomet.

Na prijedlog Marinka Umičevića na sjednici je jednoglasno usvojeno da novi član UO RS Republike Srpske bude Radovan Pazurević umjesto Slavena Gojkovića. Na kraju treba istaći kako je informaciju o stanju u Rukometnom savezu BiH podnio Vladimir Branković koji je pohvalio saradnju sa Rukometnim savezom Republike Srpske i posebno sa predsjednikom Marinkom Umičevićem.