XS
SM
MD
LG

Nemanja Todorić prvak BiH do 16 godina

Немања Тодорић, ТК Младост (Бањалука) ФОТО: спортдц

Немања Тодорић, члан Тениског клуба Младост из Бањалуке освојио је титулу првака Босне и Херцеговине за играче до 16 година на првенству које је одржано минулог викенда у Мостару (шљака). Био је ово шампионат у потпуној доминицаији чланова Младости јер су чак три члана овог бањалучког клуба играли у полуфиналу.

Тодорић је у финалу био бољи од Амара Шкриеља из Сарајева и савладао га резултатом 2:0, по сетовима 6:3 и 7:5. Будући шампион је у полуфиналу био бољи од свог клупског друга Иана Болобана 6:4, 6:3, док је Шкриељ савладао такође члана Младости Новака Јаћимовића 6:4, 6:4.

Немања Тодорић и Новак Јаћимовић ФОТО: спортдц

-Турнир је био изазован и тежак, на једном мјесту су се нашли најбољи играчи узраста до 16 година. Потајно сам се надао и вјеровао у успјех и ово је велики резултат за мене. Добио сам подстрек за будућност. Такође, честитке и свим мојим клупским колегама на сјајним резултатима, показали смо да доминирамо као клуб у БиХ – рекао је Немања Тодорић, шампион БиХ.

Занимљиво је да је бањалучки клуб међу осам првопласираних тенисера имао чак шест својих представника, а поред поменутих полуфиналиста вриједи истаћи и имена четвртфиналиста Николаја Душанића, Стефана Мирјанића и Јакова Петровића.

Новај Јаћимовић, Немања Тодорић и Амар Шкриељ ФОТО: спортдц