XS
SM
MD
LG

Zenit opet diže glas

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje FK Zenit Bijeljina, Objavljujemo ga u potpunosti:

 

ZVANIČNO SAOPŠTENjE SENIORSKOG TIMA

OFK „ZENIT“ BIJELjINA

povodom neodigravanja prvenstvene utakmice 21. kola PRVE OPŠTINSKE LIGE BIJELjINA-ISTOK u kojoj je naš tim trebao biti gost ekipi FK Glogovac u Glogovcu

Prije svega imamo potrebu istaći da nismo ekipa koja kuka, traži alibi i očekuje sažaljenje, javno se oglašavamo prvenstveno da bi semberska sportska javnost bila upoznata u detalje nove lakrdije u režiji Radike Marića.

Da krenemo redom. Poslije prvog proljećnog kola u Dazdarevu kada smo se prvi put obratili javnosti jer smo bili prinuđeni, znali smo šta nas očekuje u nastavku prvenstva. Pokušali smo odmah nakon toga da reagujemo i spriječimo takve stvari na jedan normalan i civilizovan način, a to je razgovorom. Momci koji upravljaju seniorskim timom pokucali su na vrata saveza sa namjerom, kako rekosmo, na ljudski način da obavimo razgovor i dobijemo odgovore na naša pitanja. Jedino što smo tražili tada je da svoje frustracije, probleme i mržnju prestane rješavati preko naših leđa, tačnije seniorske ekipe Zenita.

Naravno da nismo dobili konkretne odgovore „demagoga“ Marića niti i jednu pozitivnu vibraciju da bi se nešto moglo promijeniti. Posebno smo istakli na pomenutom „sastanku“ kako ne tražimo apsolutno nikakvu pomoć, već isključivo ravnopravan tretman.

Gospodo iz Opštinskog fudbalskog saveza, gospodine Mariću, nije vam ovo privatna zabava pa da radite šta god poželite, u ovom gradu ima još stanovnika i ljubitelja fudbala i sporta. Malo ste se zaigrali!

Ako smo sa turnira „Stopama Save Miloševića“ u organizaciji OFK Zenit (čitaj u nastavku) poslali odličnu sliku u svijet, u Glogovcu je u nedjelju kulminirala sva bahatost gospode iz saveza na čelu sa pomenutim Radikom Marićem i pokazali nam svoju sliku i priliku, te po njegovom nalogu suspendovali naš tim, a da pri tome nismo obavješteni.


RAZLOG ZABRANE IGRANjA UTAKMICE

U dobro poznatoj situaciji oko raspodjele sredstava od strane Grada Bijeljine, gdje ni OFK Zenit nije dobio sredstva namjenjena za takmičenje u Opštinskoj ligi Bijeljina, kao ni ostali klubovi (koji su igrali svoje utakmice proteklog vikenda bez ikakvih problema i suspenzija), gospodin Radika Marić je uzeo stvar u svoje ruke i presjekao mačem okrenuvši oštricu samo na naš klub. Klub koji je mlad, ali već poznat i priznat nadaleko i koji se brzo razavija u svakom smislu. Da apsurd bude još veći, uopšte nismo organizator utakmice (domaćin), već kao gost dobijamo zabranu. Delegat i sudijska trojka tužno su slijegali ramenima jer je i njih bilo sramota da prisustvuju takvom činu, ali šta da se radi, naređenje je naređenje.
Samo su se domaćini iz Glogovca stidno i tiho radovali odluci jer je po njih to značilo potencijalna tri boda.

Inače, ponovićemo se iz prošlog „saopštenja“ i istaći da je seniorski tim sastavljen od grupe momaka koji igraju iz ljubavi, gdje ni jedan od njih nema novčanu naknadu. Okupljamo omladinu i stvaramo zdravu priču istinskih vrijednosti, kako bi sutra vaspitavali mlade ljude ili barem malo uticali da postanemo „ljudi“ u ovo teško doba. Najgledanija smo ekipa kako na domaćem, tako i na gostujućim terenima.

Borili smo se za ulazak u viši rang do samog kraja takmičenja gdje smo u dobrom dijelu prvenstva proveli na vodećoj poziciji i pored svih „sakaćenja“ i „saplitanja“ sa kojim smo se susretali, ali pošto i to nije bilo dovoljno, gle čuda, ZABRANA IGRANjA, JER JE TAKO POJEDINAC NAREDIO! Sve ovo se dešava pred odigravanje poslednja dva kola i borbe za prvaka gdje su tri ekipe (uključujući našu) imale realne šanse za ulazak u viši rang.

Bliži se ljetna pauza, a mi se pitamo kako i da li vrijedi dalje?
Sve lijepo što smo napravili jedan pojedinac pokušava da ugasi...

Ne možemo, a da se ne osvrnemo i na protekli turnir gore pomenuti „Stopama Save Miloševića“ koji orgaznizuje OFK Zenit. U javnosti se spekulisalo da su uplaćena ogromna sredstva za turnir i da se neko bogati od ovoga, pa se počelo sa čaršijskim licitiranjem.

Grad Bijeljina je i ove godine bio generalni pokrovitelj, i u dokumentaciji gradske administracije mogu da se provjere svi podaci tj. koliko je novca uplaćeno i u koje svrhe je potrošen. Uostalom, sredstva uplaćena u organizaciju ovakve međunarodne manifestacije trostruko se vrati svima nama. Prodefilovalo je preko 10000 turista kroz naš grad za 3 dana, svi smještajni kapaciteti popunjeni, hoteli, kafići  i restorani dupke puni. SMETA VAM? VI STE GOSPODO NAVIKLI SAMO DA TRPATE U SVOJE DžEPOVE, BOGATITE SE I BAHATITE.

Samo da Vas "gospodo" obavijestimo da je turnir protekao u najboljem redu, bez ijednog incidenta. Da su svi učesnici i gledaoci otišli svojim kućama srećni i zadovoljni. Ako ste se nadali da će nas bar kiša omesti u ovim nestabilnim majskim danima i početak juna ni to vam nije ispunjeno, jer ima Boga.

Ako ne znate, da Vas malo podsjetimo, u Bijeljini su gostovali velikani, Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički, CSKA Sofia, Vardar, Osijek, Zagreb, Drava, Sarajevo, Sloboda...i mnogi drugi, ali vama ti podaci ništa i ne znače, jer Vi ste gospodo fudbalske neznalice.

Kada su vam propale sve ideje kako da opstruišete turnir, okrenuli ste se na drugu stranu, tj. poslu koji bolje znate, organizacijom takmičenja u nižim ligama i da krojite sudbinu kako ste vi zamislili.

Klonite se spletkarenja, namještanja, dosta je od Vas i previše...pustite omladinu da napreduje, svi bi vam bili zahvalni pa čak i oni vaši „istomišljenici“ koji isto misle kao mi, samo se plaše da vam kažu.
Evo, imi taj strah nemamo!

Postavljamo pitanje, gospodine Mariću i vašim pijunima, poslušnicima, potrčcima...

Da li vam je ovo ćaćevina i dedovina?

Plašite li se Boga?

Možete kako hoćete, ali ne i do kad hoćete!

Vidimo se!

Bijeljina, 04.06.2024. 

 


Sloga Junajted 5 : 1 Glogovac
Zenit 0 : 3 Modran
Tavna 4 : 1 Sloga
Pobjeda 2 : 4 Koviljuše
Novo doba 5 : 1 Koridor 2011
Polet 0 : 3 OFK Crnjelovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga Junajted 22 17 1 4 52
2 Novo doba 22 16 3 3 51
3 Zenit 22 14 3 5 45
4 Koviljuše 22 11 5 6 38
5 Sloga 22 10 5 7 35
6 OFK Crnjelovo 22 10 5 7 35
7 Tavna 22 10 4 8 34
8 Koridor 2011 22 7 2 13 23
9 Pobjeda 22 6 3 13 21
10 Polet 22 4 4 14 16
11 Modran 22 4 1 17 13
12 Glogovac (-3) 22 4 2 16 11