XS
SM
MD
LG

JJK Jahorina izvrstan organizator i domaćin

Ju Jitsu klub "Jahorina" iz Pala je 1.6.2024. godine bio domaćin na “VI MEĐUNARDNOM TURNIRU TROFEJ JAHORINE 2024” koji je ove godine premašio sva očekivanja i okupio 501 takmičara iz 18 kluba i 6 zemalja regiona.

Jitsuke Jahorine su na ovom takmičenju, na domaćem terenu, nastupile sa 115 takmičara koji su prijavljeni u 140 kategorija gdje su tom prilikom za jedan dan, na jednom takmičenju, osvojili čak 133 medalje koje govore da je ovaj sport na području Pala u pravom usponu. Jahorinci su osvojili 45 zlatnih, 51 srebrnu i 37 bronzanih medalja, kao i mnoštvo pehara za najbolje takmičare u pojedinačnim kategorijama.

Generalni plasman potvrđuje dominaciju na takmičarskoj sceni kako u fighting sistemu, tako i u ne-wazi, pa je u fighting sistemu trećeplasirana ekipa Ju Jitsu klub "Slavija" iz Istočnog Sarajeva, drugoplasirana ekipa Akademija Borilačkih Sportova "Loznica" iz Loznice, a prvoplasirana ekipa Ju Jitsu klub "Jahorina" iz Pala.

Ne-waza je disciplina koja je u usponu u ovom borilačkom sportu, a odnosi se konkretno na borbu u parteru. Jituske Jahorine su u ovoj disciplini pokazale svoju perspektivnost i pojačanje mastera Grujić Predraga koji je prenio takmičarima svoje dragocijeno znanje, te su tom prilikom Jahorinci zauzeli prvo mjesto u generalnom plasmanu u disciplini ne-waza ispred Akademije borilackih Sportova "Loznica" iz Loznice i Ju Jitsu kluba "Jedinstvo" iz Doboja.

Cjelokupnu priču ovog takmičenja krasi informacija da na takmičenju nije bila niti jedna ozbiljnija povreda takmičara, a svi klubovi i njihovi predstavnici su sretni napustili Opštinu Pale koja je još jednom nakon organizovanog takmičenja pokazala svoje prirodne ljepote.